Новина от категория Светът
Архив на публикациите

Българка подпали два магазина в Италия , за да не си плати сметката

Италианските власти задържаха българска гражданка, която е предизвикала умишлено пожари в поне два магазина в провинция Асти, за да не плати стоките, които е взела.
Преди около десетина дни в магазин за обувки в градчето Канели, регион Пиемонт, избухват пламъци. След потушаването на огъня е установено, че той е предизвикан умишлено. Криминалистите започват разследване, като при проверката на записите от видеонаблюдението е разкрито, че евентуалният подпалвач е жена. Тя е напуснала паркинга на магазина с автомобил малко преди да се включи алармата.
Във на вторник миналата седмица пожар избухва и в малък супермаркет в Монтичело д'Алба край Торино. Огънят бързо обхваща и съседни складове и сгради, като пожарникари от няколко района се борят с пламъците в продължение на часове. Когато огънят е потушен в изпепеления магазин е открито тялото на 36-годишния собственик. Мъжът, който е от китайски произход, е баща на три деца. Съпругата му, която също е работила в магазина, е откарана в болница, но няма опасност за живота ѝ.
Часове по-късно българската гражданка е арестувана, а съдът в провинция Асти я оставя за постоянно в килия.
Според италианската прокуратура жената е предизвиквала пожарите умишлено, за да не плаща стоките, взети от нея в магазините. Тя отивала в супермаркет или голям търговски център, слагала в количката си за пазаруване избрани продукти и малко преди да се отправи към касата, се скривала между рафтовете и предизвиквала пожар. Това неминуемо водело до хаос заради включването на противопожарните аларми и заради изплашените хора, които се опитвали да напуснат магазина. Така крадлата се измъквала без да плаща.
Освен за умишлените пожари и кражбите, българката обаче ще отговаря и за причиняване на смърт. Разследването по случая продължава./лупа.бг

Публикувана на
25 Септември 2023 година