Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Ще гостят ли със сланина Манол Пейков в Украйна !?

„В парламента ще служим на тези, които са ни избрали!“. Това се кълняха преди да ги изберат сегашните депутати. А с гласуването си да доставим ракети 300 на Украйна, показаха, че са послушковци, които слугуват на партийните си централи и изпълняват техните инструкции, одобрени от Посолството.

Динко ПЕТКОВ

Взеха това рисково за България решение, без да се допитат до тези, които ги направиха депутати. Поне за пловдивските т. нар. народни представители не се е чуло да дойдат под тепетата и да се допитат до пловдивските избиратели дали ще одобрят пращането на ракетите за Украйна. Нито един не го направи. А последствията ще бъдат именно за обикновените хора.
На закрито заседание парламентарните послушковци дадоха зелена светлина за изпращане на повредените, по думите им, зенитни ракети и патрони за фронта.
Русия веднага реагира. Руската Федерална служба по военнотехническото сътрудничество призова България да не предава на Украйна ракети за зенитни ракетни системи С-300, за да не бъде допуснато нарушение на международното право. Това е равностойно на показване на жълт картон на България от страна на Русия. Следващата стъпка е като във футбола - втори жълт картон и след това ни вдигат червения. Бедата ще се изсипе на главата на народа.
Хак му народа, с извинение! Никаква реакция след такова антинародно решение. Останахме си на диванчето с турските сериали, доволни, че хладилника ни е пълен. Даже никакъв мижав протест не последва.
Давайки ракетите, съвсем си оголваме задниците, без извинение. Както навремето се утешавахме, че братушките ще ни вардят, сега пък се успокояване, че това ще направи Големият брат.
Не дай си, боже да стигнем до там. Да станем фронтова държава. Български синове ще загиват. Не евроатлантически.
„Ама как го измислихте това с развалените (повредените) ракети?! Това да не ви е салам, че да се развали, бе, драги политици! Защо ви е срам да кажете истината на народа?! Защо си мислите, че сте много умни и успявате да баламосвате народа! Що разпускате държавата по капли, пък ни обяснявате, че сте велики стратези, а не пудели под диктовка?!“, присмиват се от сайта Афера.
И се опитват да стреснат слугите на партиите си: „Ще дойде време всичко ТОВА ще се стовари обратно върху вашите глави. Защото сте наврели демокрацията на кучето в гардероба…Как ще останете в историята, драги депутати?! Ще останете като тези, ПРОДАЛИ родината си… Мнозинство, което погазва Конституцията безцеремонно! Ще се запишете в историята като най-неграмотната политическа върхушка, която България някога е имала!“
Руската Федерална служба по военнотехническото сътрудничество отбелязва, че в съответствие с член 4 от Споразумението между правителството на Руската федерация и правителството на Република България от 5 септември 2002 година предаването на трета страна на оръжия и военна техника, получени в резултат на двустранното военнотехническо сътрудничество, е недопустимо без получаване на предварително писмено съгласие от Русия.
„Ако бъдат използвани тези ракети, ще бъдат за защита на хора, това не са нападателни ракети.“, шикалкави академично ротационният премиер Николай Денков пред журналисти.
Преди време пловдивският мастит депутат и Мъж на годината Манол Пейков събра онлайн пари за закупуване на генератори за Украйна. Лично ги занесе. В Украйна си го припознават като техен човек. Ракетите 300, които ще пратим на Украйна, най-удачно е пак той да ги връчи. Ще го посрещнат с хляб и сол. И по техен обичай ще го гостят с обожаваната от украинците сланина. Да не ги обиди, ще хапне парченце. Да не си развали талията, казват, че карал само на растителни кълнове.

Публикувана на
27 Септември 2023 година