Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Ще доведе ли Дядо Коледа точно преди изборите кандидат за общински кмет!?

На 1 октомври по решение на ООН е Международният ден на възрастните хора. Най-нетърпелив да го отбележи е доскорошният кмет на община „Родопи“ Павел Мхайлов, който е с мерак да повтори кметуването си. Той събра над 500 човека от 16-те пенсионерски клуба още на 26 септември. Докараха ги от селата с наети за сметка на общината автобуси. Спретнаха им богата почерпка, с тортичка, скаричка, пийвене, като масрафът пак беше общински. Голямата гощавка беше в огромната шатра за брачни церемонии на Околовръстното шосе.
Динко ПЕТКОВ

„Ох, да е жив и здрав кметът ни Михайлов, щедър човек е, сеща се за нас старите хора. Накара ме да си спомня времето, когато беше моята сватба. Ако знаете каква булка бях, даже тогава във вестника писаха за мен. Как да не го изберем пак за кмет, заслужава си момчето!“, радва се на веселбата леля Мария.
„На мен специално ми се обади непременно да дойда. Хубаво беше още тук да ни раздадат бюлетината, която да пуснем за кмета ни. Ама казаха, че още не е готова, но допълнително щели да ни информират кой номер ще е той!“, коментира бай Георги.
„Такъв банкет ни правеха навремето по Девети септември и Първи май. Пак да ни покани след изборите, като наново стане кмет. Казала съм на цялата махала друг кандидат за кмет да не поглеждат, само от Михайлов ще имаме файда!“, благодарна е баба Веска.
„Кметът е наше момче! При Тато щеше да е най-малкото член на ЦК на БКП, такива кадри ги оценяваха!“, констатира запознат с БКП-миналото.
Любимият кмет на насъбралите се хора от третата възраст не беше сред тях. Изненада ги обаче, като се появи онлайн. Все едно на живо, като неформален домакин, той възторжено поздрави гостите си. Макар и вече официално да се е регистрирал за предстоящите избори и по закон да няма право да извършва никаква дейност, свързана с общината, нито да използва позицията си на досегашен кмет, той се държа сякаш е на предизборно сборище. Цялата зала направо скочи на крака, след като го чуха: „С теб сме!“, „Целуваме те!“, „Ти ще си кметът!“, „Другарю Михайлов, ние сме на всеки километър!“, бяха подвикванията.
„Не ви чувам, не ви чувам!“, провикна се Михайлов към залата като някоя фолк звезда. И напомни: „Много, много силно ви прегръщам и да знаете, че ви обичам!“.
„С огромна признателност, уважение и обич организирахме това тържество за вас- нашите майки и бащи…Надявам се тази традиция, която започнахме миналата година, да остане далеч напред във времето…Ние черпим енергията си от вас, за да продължим да работим за доброто на хората“, каза в поздрава си Емилия Иванова, временно изпълняваща длъжността кмет на община „Родопи“. И специално отбеляза: „От името на г-н Павел Михайлов да ви предам неговите целувки и прегръдки, така каза. От днес той е в предизборна кампания и ни може да дойде!“. След това обаче прочете цялото обръщение на Михайлов към възрастните хора. Заприлича на предизборен митинг с хапване и пийване.
Добре че сред цялата олелия не се чу гласа на един от пенсионерите. Иначе щяха така да го награбят, че да му приседне: „Абе, Михайлов, с кебапчета ли ще ни купиш, а? С общинска пита помен правиш! Вече не си кмет, да беше платил от джоба си, че да агитираш. Очакваме да събереш майките и бащите с децата им точно преди изборите. Да докараш Дядо Коледа да раздава предизборни подаръци! Тарикат си беше, такъв си остана! Крив макарон за теб, през него да гледаш кметския си стол!“.

Публикувана на
28 Септември 2023 година