Новина от категория В общината
Архив на публикациите

Нови рокади в общината

Кметът Костадин Димитров продължава с рокадите в Община Пловдив на ключовите позиции. След като пое управлението на града той започна с изграждането на екипа си, като вече назначи трима свои заместници в лицето на Пламен Панов, Ангел Славов и Владимир Темелеков. Иван Стоянов пък от днес е новият заместник кмет в Община Пловдив. Той поема ресора „Екология и здравеопазване“.
Единствено последният не е член на ГЕРБ, като през последния мандат бе общински съветник от „Съюз за Пловдив”. Назначението му обаче не е свързано с партията на Дани Каназирева, от която той се бе дистанцирал през последните месеци.
Освен зам.-кметовете, извършват серокади в ключовите отдели и общински предприятия. Единственият, който си подаде оставката бе шефът на ОП „Градини и паркове” Веселин Козарев. За неговото място вече се спряга бивш служител на общинската фирма – Антон Тодоров. Самият той е ландшафтен архитект с над 10 години стаж по специалността.
От вчера на работа не е и шефът на отдела по обществени поръчки Тодор Тодоров. Вчера той се е срещнал с кмета, като е било взето решението да се разделят по взаимно съгласие. На последните избори бе кандидат-кмет на район „Западен” от „Съединени за Пловдив”.
Почти сигурно на поста ще седне юристът от район "Източен" Станислава Колева - Трендафилова. През последния мандат тя бе началник отдел „Административно правно обслужване, канцелария и човешки ресурси“.
Шефът на ОП „Общински пазари” не си тръгва доволен. Запрян Тодоров  му е било съобщено да си търси нова работа. Той твърди, че е обиден, защото кметът не му е съобщил лично новината. Тодоров бе сред най-близките на Здравко Димитров, който го назначи начело на общинското предприятия. Освен работата си, той напуска и ГЕРБ.
Заповед за освобождаване вчера е подписал и началникът на Пловдивския общински инспекторат Асен Стефанов. Все още не е ясно кой ще заеме овакантената длъжност.
Очаква се до края на седмицата да бъдат освободени още директори и началници на отдели, които бяха назначени през последните 4 години.

Публикувана на
15 Ноември 2023 година