Новина от категория България
Архив на публикациите

Перуката скрит си пие уискито, в София е страшно, разбити глави, водни оръдия

Футболните фенове на различни клубове от страната, сред които на ЦСКА и "Левски", безпрецедентно се обединиха и излязоха на протест срещу 18-годишното управление на Борислав Михайлов в БФС. В същото време на националния отбор на България предстои европейска квалификация срещу Унгария при закрити врата на стадион "Васил Левски" от 19 часа. Полицията в София пък взе безпрецедентни мерки, за да не допусне привържениците в подстъпите на спортното съоръжение, което се остане празно.
Полицията предприе мерки и изтласка всички протестиращи по ул. "Гурко". Започна да разпръсква феновете.
Жандармерията вече използва водното оръдие среюу запалянковците.
Ситуацията край Националния стадион "Васил Левски" стана все по-притеснителна, има и ранени. Стигна до грозни инциденти, след като полицаите започнаха да гонят протестиращите. Хилядите запалянковци по "Гурко" не отстъпиха дори и при използването на две водни оръдия срещу тях, а по-късно се стигна до много неприятни сцени.
Полицейските служители използваха сила и удряйки с палки изтласкаха феновете назад, отдалечавайки ги от Националния стадион.
Много линейки са на мястото и откарват ранените. Има фенове с разбити глави. Пострадали са и полицейски служители.
18,20 часа
Футболните запалянковци започнаха да хвърлят бомбички и ракети срещу полицията. Изкараха водното оръдие на барикадата. Полицията предупреди, че ако не спрат, ще бъде употребена сила.
17,50 часа
Протестиращите пеят химна и искат оставка.
17,40 часа
Феновете на ЦСКА блокираха ключово кръстовище в близост до стадион - "Орлов мост".
17,30 часа
Български и унгарски фенове идват заедно на протеста срещу ръководството на БФС около Националния стадион "Васил Левски". Всички подстъпи към "Евлоги Георгиев" - от "Драган Цанков" и от "Орлов мост" са блокирани от полицията. Всички фенове ще бъдат събрани в зоната от Министерството на спорта (бул. "Васил Левски") по ул. "Гурко", малко преди "Евлоги Георгиев".
17,00 часа
Униформените са оформили периметър около Националния стадион от Орлов мост, край паметника на Съветската армия и в Борисовата градина пред стадиона на ЦСКА "Българска армия" и около спирката на градския транспорт на ъгъла на булевардите "Драган Цанков" и "Евлоги Георгиев".

Публикувана на
16 Ноември 2023 година