Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Новият кмет спаси Пловдив от погром

В София е като по време на война. Летят павета, разбити глави, водни оръдия, арестувани. Цялата тази баталия щеше да се случи и в Пловдив, ако новият кмет се беше хванал в капана градът ни да бъде разсипан. Голямата Перука само дето не го изправи до стената Костадин Димитров да разреши мача с Унгария да се играе на Колежа
Динко ПЕТКОВ

На такива като Боби Михайлов му казват „лаком гъз“, без извинение. 18 години не са насити да папа от БФС. Непоклатим. Все едно че не живее в България, а в УЕФА. Най-голямото перде на Републиката. На хората вече им писна от този наглец и шайката му.
Вярно, не беше този начина на протеста. Иди го кажи това обаче на побеснелите фенове. Зажаднели да гледат футбол но родните терени. А не уж български отбори, а в тях събрани анонимници и куци коне от африканско.
Нали си представяте как щеше да изглежда Пловдив, ако градоначалникът ни се беше огънал. Даже Гонзо идва като посредник да го накара да се съгласи.
Перуката какво ли не измисли, за да накара пловдивските фенове да притиснат Костадин Димитров и той да подпише заповед , че разрешава домакинството на унгарците. Заплаши, че от УЕФА щели да забранят футбола в Пловдив. Ще затворят Колежа и…стадиона на Лаута. „А Ботев“ и кой знае по каква причина и Локото щели да бъдат разформировани. Всичко това се оказа интригантска лъжа. Бобито си опита да прехвърли протеста за оставката му да бъде под тепетата, за да не участват многобройните фенове на Левски и ЦСКА.
Не му стана играта. Дипломатично Костадин Димитров обясни, че няма начин мача да се играе на Колежа.
Ако се беше подвел, Пловдив щеше да е като бойно поле. Навярно Главната нямаше да я разпознаем. Дали в София или в Пловдив, гневът на феновете щеше да е същият – летящи камъни, разкървавени глави, мощни струи вода срещу протестиращите, ранени полицаи, арестувани.
Толкова ли нямаше фактор в тази държава, който да накара Голямата Перука сам да си подаде оставката. Още преди протестите. А не да скрие по хотелите и да си пие уискито, все едно че цялата тази улична война не стана заради него.

Публикувана на
16 Ноември 2023 година