Новина от категория България
Архив на публикациите

Шокиращо, полицаи пребиват легнали протестиращи

Шокиращи кадри на полицейско насилие бяха публикувани в социалните мрежи след протеста срещу ръководството на БФСснощи. На едно видео се вижда как полицаите са приклещили протестиращите в една улица. Докато феновете им се молят да ги пуснат да протестират или да се приберат, полицаите започват да настъпват и да им заповядват да легнат на улицата.

https://www.facebook.com/stepan.hindliyan/posts/pfbid02T8SFK4YVEriUU8FB6NPqaugS2Z7vL1hir1utUcxNJwtosc7MWCDmtXHL3eu6GTZyl
Други кадри бяха разпространени, на които четирима полицаи бият легнал на земята мъж
https://www.facebook.com/Viktor.bluskov/videos/692316412637920/
Трето видео показва как полицаите нахлуват в Бар 75, където унгарци и българи заедно гледат мача по телевизията. Полицаите изкарват с бой гледащите от вътре, като много от тях видимо не разбират какво се случва на момента, а унгарците не разбират какво се говори.
https://www.facebook.com/yvobojkov/videos/6830169900392287
„Има един човек, който е по-зле от мен. С 50 шева и счупена ръка съм – какво повече. Пребиха ме като куче, животно не може така да се пребие. Не полицай – полицаи, много, ме удряха. Който мина, той довърши”, разказа протестиращ със счупена ръка и 50 шева след протеста пред Националния стадион снощи.
За 24 пострадали съобщи говорителят на Спешна помощ Катя Сунгарска. Към мястото са изпратени 17 линейки. Общо седем души са били хоспитализирани. От тях един е бил настанен във ВМА с контузия на главата, друг в „Царица Йоана – ИСУЛ” с обилно напръскване в лицето със спрей и един човек в „Пирогов” с интоксикация, която по предположения е наркотична.
„Много хора са пострадали и имат различни травми, но не са търсили спешна помощ. По информация на колегите от болниците на собствен ход са отишли да търсят помощ. Според данни от лечебните заведения има много хора, които са пристигнали с различни наранявания на собствен ход”, добави Сунгарска.
14 протестиращи и един полицай са били докарани за преглед в „Пирогов”, съобщи за NOVA директорът на лечебното заведение Валентин Димитров. Всички те са били с леки наранявания и са освободени за домашно лечение, след като раните им са обработени. /труд

Публикувана на
17 Ноември 2023 година