Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

„Айде, бе, мъже ли сте! Всички на земята!“

Покъртително клипче от снощните драматични събития в центъра на София трупа стотици хиляди гледания в социалните мрежи. На него се вижда как няколко десетки побеснели ченгета с каски и щитове се гаврят с група протестиращи, които са заклещили от две страни в малка уличка в центъра.
"Айде бе, елате бе, нали сте мъже", крещи едната униформена мутра и се млати с палката по гърдите.
Изведнъж агресията у полицаите стига точката на кипене без никаква провокация и те нареждат всички да легнат на земята, като тръгват към феновете с палки и спрейове.
„Бях на изслушване по въпросите на Шенген, после имах среща с 7 гранични директори. Не съм бил нито на кръчма, нито на дискотека.“
Това заяви на пресконференция след вчерашните инциденти в София вътрешният министър Калин Стоянов.
Той каза че е бил на филм за телефонните измами, свързан с работата на МВР. "Не съм си изключвал телефона, бях в непрекъсната комуникация.
Посещението на филма е било негово служебно задължение, защото тази прожекция била важна за проблемите за борбата с престъпността.
„Ако подам оставка, значи че предавам всички полицаи, които бяха на първа линия", каза той.
"Категорично заявявам, че не съм бил нито на кръчма, нито на дискотека. МВР е консултант на филм за телефонни измами, който съвсем скоро ще тръгне по кината. /лупа

ВИДЕО

Публикувана на
17 Ноември 2023 година