Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Верен човек наТитюков го напусна

Един от основателите на "Кауза България" Константин Георгиев е напуснал партията. Той съобщи, че вече не е част от структурата, която се оглавява от Георги Титюков. Въпреки че си тръгва от "Кауза България", той ще остане в коалиция "Съединени за Пловдив".
Не съобщава мотиви за напускането си, но причината се корени в конфликт с Георги Титюков, а поводът е зам.-кметското място по спорт и социална политика. Настоявал от коалицията да бъде назначена в екипа на новия кмет Румяна Толова, която също е бивш общински съветник от Кауза Пловдив.
Самият Титюков обаче държал той да остане на поста, но след това дал крачка в страни и предложил олимпийския шампион и негов съпартиец Николай Бухалов. Все още решението кой ще оглави този ресор не е взето.
Ето и целия пост на Георгиев:
„Скъпи приятели, считано от днес, напускам ПП "Кауза България", като член и заместник-председател. Обявих това решение рано тази сутрин на председателя на партията. Оставам част от ППГОС на "Съединени за Пловдив". С колегите от коалицията - ВМРО и ЗС "Александър Стамболийски" - ще продължим да работим за развитието на града и за пловдивчани, както сме го правили винаги досега. Причините за това мое решение ще обявя специално през следващата седмица! Благодаря Ви за подкрепата! Оставам Ваш общински съветник, с приемен ден - всеки ден!”.

Публикувана на
18 Ноември 2023 година