Новина от категория Интимно
Архив на публикациите

Три оргазма седмично удължават живота с 10 години

Най-добрата превенция срещу болести и старост е редовният секс, така че не се лишавайте от него. Според специалисти три оргазма седмично са напълно достатъчни, за да увеличите продължителността на живота си с 10 години.
Здравните ползи са много повече. При мъжете - води до намаляване на риска от рак на простатата, а при нежния пол от рак на гърдата. Проучване на сексолози от Британския университет разглежда сексуалния живот на няколко двойки. Изследователите анализирали и установили, че сексуално активните партньори са получавали годишно около 360 оргазма, което е увеличило продължителността им на живот с 4 години. 700 оргазма годишно - с около 8 години, 1050 - с 12 години и т.н. Според някои сексолози, ако към редовния секс добавим правилно, здравословно хранене и спорт в умерени количества, може да се живее вечно. Освен че удължава живота, оргазмът ни подмладява, и то с години. Същото изследване стига до извода, че хората, които правят секс поне три пъти седмично, изглеждат с до 10 години по-млади.
За да докаже, че вечната младост се крие в секса, д-р Дейвид Уийкс анкетирал 3500 мъже между 18 и 102 г. Всички те изглеждали по-млади за годините си, защото залагали на редовния секс. Паралелно изследване на института „Пондс“ в Испания установило, че ако не правите любов, кожата ви ще изглежда с 10 години по-стара. И това се обяснява с факта, че хронологическата възраст на човека невинаги съвпада с тази на кожата му. Според директорката на института Есперанса Гаспар кожата е важен орган, който усвоява различните емоции. Затова сексът е толкова важен за нея.телеграф

Публикувана на
19 Ноември 2023 година