Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Двоен олимпийски шампион е седмият зам.-кмет на Пловдив

Бившият състезател по гребане Николай Бухалов ще бъде назначен идната седмица за зам.-кмет по спорт, младежки дейности и социална политика. Той е бивш общински съветник от Кауза България, на предишните местни избори през 2019 г. беше кандидат за кмет на Пловдив, а сега участваше в кампанията като кандидат в листата на коалиция „Съединени за Пловдив”, подкрепила между двата тура ГЕРБ в Пловдив.
Николай Бухалов не успя да влезе в новия Общински съвет, защото в листата беше на 10-а позиция, а коалицията спечели само 8 места. Той ще е седмият заместник на Костадин Димитров. Името на Бухалов е предложено за зам.-кмет от „Съединени за Пловдив”, въпреки че досега три мандата подред този ресор заемаше Георги Титюков, лидер на „Кауза България”.
„Посочихме Николай Бухалов, той е професионалист в спорта. Социални дейности в Община Пловдив ръководи Веселина Ботева, която отлично познава работата. Считам, че трябва да има нови кадри в екипа на кмета и това назначение ще бъде успешно”, коментира Титюков.
След над 20 г. административна работа и ръководни постове в Община Пловдив той си остава общински съветник, председател на групата на "Съединени за Пловдив" и на партия „Кауза България”. Счита, че нарочно е бил злепоставен от фалшивия запис, пуснат по време на изборите, и с нетърпение чака прокуратурата да разследва по неговия сигнал авторите на фалшификата.
С раздор между партньорите започна мандатът на „Съединени за Пловдив”. Константин Георгиев напусна Кауза България, но продължава да бъде съветник в същата група./ „Марица”

Публикувана на
19 Ноември 2023 година