Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Убиецът на Ферарио мисли да бяга в Англия

Бягство в Англия подготвя Начо Пантелеев, който блъсна и уби в жестока катастрофа футболния треньор Ферарио Спасов. Проверка показа, че майката на Пантелеев – Гина, е собственик на къща в лондонско предградие, където той необезпокоявано може да се скрие.
Напук на всякаква логика, 24-годишният джигит така и не е арестуван след кървавият инцидент. Според прокурорите, наложената му мярка „подписка”, е напълно достатъчна. Начо бил обещал тържествено да изчака у дома си в Лясковец старта на делото за катастрофата. Дали обвинителите са повярвали на мургавия апаш или са стимулирани, само може да гадаем.
Според слухове в градчето, за свободата на убиецът са платени поне 10 000 лева. Парите едва ли са проблем. В Лясковец е обществена тайна, че кланът Манджите, както са известни Пантелееви, се занимава с джебчийство.
От години жените във фамилията са постоянно „на работа” в Западна Европа. Огромните къщи и скъпи коли на техните безработни съпрузи в махалата са видимите резултати от командировките в чужбина. За да не си пъхат носа около богатството на Пантелееви, доста полицейски началници и прокурори се радват на щедри дарения. В замяна те разпъват мощен чадър над циганския клан.
Забраната на Начо да напуска България също е лесна за преодоляване, разясняват юристи. Тя може да се заобиколи, ако убиецът мине границата с Румъния, където е честа практика митничарите само формално да гледат личните карти на напускащите българи. Веднъж преминал в северната ни съседка, за Начо няма никакъв проблем да продължи с кола или самолет към Западна Европа. Все пак името му не е в списъка с издирваните лица и няма причина ченгета или митничари да го задържат.
Източниците ни твърдят, че къщата на майка му Гина в лондонското предградие Дагенъм вече е приготвена. Имотът от години е база за бригадите джебчийки на Манджите, който вършеят из Англия. Мургавите крадли ползват за прикритие фирми за почистване, чиито собственици през годините са Начо и майка му Гина.

Публикувана на
20 Ноември 2023 година