Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Условна присъда за заплашвал жена си, че ще я зарови

Пловдивчанин се измъкна с условна присъда, след отправен психически тормоз над жена си в рамките на година. Той е я заплашвал, че ще я зарови на два метра под земята и ще разбие колата и главата й. Мъжът е признат за виновен от Районен съд Пловдив, а магистратите са му наложили наказание от десет месеца условно с три години изпитателен срок, като подсъдимият трябва да заплати на гражданския ищец- жена му сумата от 2500 лева , представляваща обезщетение за претърпени неимуществени вреди вследствие престъпното деяние.
По време на брака им се родили две деца. На подсъдимия му се е налагало да отсъства от дома си за дълъг период от време по работа, понякога и за повече от шест месеца. При кратките си престои в България, злоупотребявал с алкохол и в пияно състояние ставал агресивен спрямо съпругата си, като агресията му се изразявала в отправяне на обиди, ругатни, закани и чупене на покъщина. Бил доста ревнив, особено като пиел спиртни напитки.
Пострадалата жена през 2017 започнала работа като операционна сестра в болница в Пловдив, като понякога закъснявала – излизала с приятелки след работа и обяснявала на съпруга си, че работи извънредно. Той отдавал закъсненията и отсъствията й на интимни връзки с други мъже.
При поредния скандал на 6 май 2019 г., в нетрезво състояние, забранил на съпругата си, да излиза и да се среща с колеги. След като тя му възразила остро, по неини думи, той я захапал по бузата на лицето и я ритнал силно в едното коляно. На следващата сутрин, дъщеря му видяла нараняването по бузата на лицето на майка си.
Пострадалата споделяла за лошото пиянство на съпруга си и на неговата майка, която На 20 ноември 2019 г. вечерта подсъдимият употребил значително количество алкохол, а децата, които вече си били легнали, не можели да заспят от пиянските викове. В семейното жилище същата вечер поканила и свекърва си, която дори легнала с нея в леглото, за да не легне там синът й.
Мъжът влязъл в стаята на жена си с викове и крясъци, като почти изкъртил и вратата на помещението, а съпругата му не отвърнала на заяжданията. Отворил прозореца на спалнята и започнал да крещи на майката на децата му, че ще я хвърли от седмия етаж. Двете им деца се приближили към баща си и се опитали да го успокоят, но без успех. Разярен, той хванал за ръката съпругата си и започнал да я дърпа към отворения прозорец. В този момент, синът му се разкрещял да не прави глупости и подсъдимият спрял агресията си спрямо жената.
Малко след случилото се на 20 ноември 2019 г. подсъдимият заминал да работи извън България. През месец декември 2019 г. жената се изнесла от семейното жилище и заживяла с двете си деца на квартира, заради стреса, който е изживяла. Именно това я накарало да не съобщават за новото си жилище на подсъдимия. На Бъдни вечер обаче, мъжът разбрал къде живее семейството му се обадил на дъщеря си, като поискал от нея да предаде на майка си, че ще дойде да и потроши колата, а в последствие и главата на въпросната съпруга.
Неколкократно посещавал адреса на квартирата на пострадалата, използвайки под предлог, че си иска ключовете за жилището, в което са живеели преди. На същата дата около 13,00 ч. пострадалата жена имала уговорка да се види пред квартирата си с нейната приятелка, която се намирала в автомобила си пред сградата и я чакала вътре. След като се насочила към автомобила на приятелката си, мъжът й се приближил и започнал да я обижда и заплашва, че децата й ще останат без майка, ще я зарови на два метра под земята и ако започне да се вижда с друг мъж, и той ще пострада.
След това с решение на Районен съд – Пловдив на 21 ноември 2020 г., бракът между Г. бил прекратен
Окръжен съд – Пловдив е потвърдил присъдата на районните магистрати./трафик.

Публикувана на
21 Ноември 2023 година