Новина от категория България
Архив на публикациите

Млад мъж потрошен от полицаи на протеста срешу Бобито

Младият мъж Георги Вачев разказва как е станал жертва на полицейското насилие след протеста срещу БФС в центъра на столицата на 16 ноември. Той вечеря с приятели в центъра на София, но на път за вкъщи не успява да се размине безпрепятствено с полицаите, които следват минаваща през кръстовището на улиците "Генерал Гурко" и "Цар Иван Шишман" футболна агитка.
"Видях, че идват жандармеристи или полицаи, не съм сигурен какви точно бяха. И започнаха да викат: "Всички на земята". Аз си вдигнах ръцете, след което ме удариха с палка през устата", разказва пострадалият. Той добавя, че са последвали няколко удара с палки зад ухото и по ръката му.
Вачев изобщо не успява да обясни, че не е протестиращ. По думите му той не е провокирал с нищо униформените. "Баща ми е в системата на МВР от 40 години, така че аз имам уважение към тези хора. Както към медицинските служители, тъй като майка ми е медицинска сестра", сподели той днес сутринта по Нова тв.
От непредвидената среща остават три избити зъба и рани по главата и ръката. Георги Вачев е подал сигнал до прокуратурата./лупа

Публикувана на
21 Ноември 2023 година