Новина от категория България
Архив на публикациите

Борката като снаха, която не я искат

Общинарите от ППДБ са склонни да оттеглят кандидатурата на Борис Бонев за председател на СОС, пише "Труд", позовавайки се на съветници от опозицията.
Обяснението им бе, че работата трябва да се отпуши, а основна пречка за това е, че всички партии са против Бонев и колегите от ППДБ ясно виждат това след като и днес кандидатурата му не мина.
Проблемът е, че не е ясно как ще реагират съветниците от “Спаси София”, които са в коалиция с ППДБ, ако кандидатурата на техния лидер бъде оттеглена. Самият Бонев се бе заканил, че не желае подкрепа от ГЕРБ и ако получи такава, ще изтегли своите 7 съветници от групата.
“ГЕРБ са казали, че не подкрепят Бонев, но е възможно да гласуват за друг кандидат от ППДБ, но не и от хората на “Спаси София”, заявиха от втората по големина група в СОС.
Както и на 13 ноември, и днес след две тайни гласувания резултатите се повториха и СОС отново не успя да си избере председател. При първото гласуване ППДБ, БСП, ИТН и “Възраждане” подкрепиха своите кандидати, а на балотажа Бонев отново взе 23 гласа, а Тонова - 9. И в двете гласувания групата на ГЕРБ-СДС, която е от 14 души, не участва. За да бъде избран председател на съвета са нужни поне 31 гласа от общо 61 в СОС.
Трети опит за избор на председател ще бъде на 30 ноември./блиц
Сн.: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

Публикувана на
21 Ноември 2023 година