Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

„Апокалипсисът идва в 6 вечерта“ премиера в Кукления театър

Най-новата постановка на Пловдивския Куклен театър е „Апокалипсисът идва в 6 вечерта“, чиято премиера е на 30 ноември и 1 декември. Тази пиеса на Георги Господинов вече е поставяна от Маргарита Младенова с Малък градски театър „Зад канала“. Нов прочит прави режисьорът Лео Капон.
На колажен принцип се разказват истории как минаха 90-те и как влязохме в новото хилядолетие с по един микроапокалипсис в аванс.
„Пиесата е за едно време, в което съм живял и ми се прииска да разкажа за него на тези млади хора, за да направят по-точна преценка за това какво се случва и от какво имаме нужда. Това, което мен ме вълнува, е, че можем да разкажем историите си единствено скрити зад някаква маска“ – споделя Лео Капон.
„То става малко по слухове на очевидци. Става едно търсене от наша страна, защото Лео ни представя едни факти и данни, но и ти сам разпитваш баби, дядовци, майки, бащи... На мен не ми е било ясно как сте се редили на опашки за хляб и мляко, примерно. Хем е трудно, но хем и приятно да видиш един нов начин на живот, който не ти е бил ясен“, обяснява младият актьор Велизар Евтимов.
Актрисата Елин Стоянова разсъждава върху въпроса за личния апокалипсис и за това как си го представя от името на своето поколение – младежи, раждани през 90-те:
„Всъщност апокалипсисът е нещо много хубаво за мен, точно от гледна точка на това Откровение, за което Лео говори. Любимата ми реплика от пиесата е: „Апокалипсисът е много лично нещо!“.
Премиерата на „Апокалипсисът идва в 6 вечерта“ е на 30 ноември от 19 ч., като на следващия ден – 1 декември също ще има представление.бнр

Публикувана на
29 Ноември 2023 година