Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Да не сме черногледи за децата си. Ще се шъткат ошенгенени. Ще се ширят в еврозоната

Децата са изворната вода на обществото. От всички, без изключение, бълбука чистота. На всяко едно очите са като небе. Душичката му е бял лист. С усмивки кокичета напролет. Ангелчета на земята. И какво се случва с тях. Огледайте ги. Господи! Сякаш вече са станали нещо си, с изтекъл срок на годност.

Динко ПЕТКОВ
Все едно преминали през индиго. Изворната им вода пълна с химия. Някоя е сякаш от отводен канал. Миризмата й не се търпи. Те са същите бивши херувимчета . Превърнати в отрочета на дявола.
Огледайте се! Истината какво става с децата ни се вижда навсякъде. И в училище, и на улицата, и в къщи.
И виновните за да се случва това най-много се възмущават. „Ама кой ги е възпитавал тия гаменчета?“, „Нетърпими са, чак за връзване!“, „Злодейчета !“, коментират възрастните. Техните бащи и майки. Бабите и дядовците си плюят в пазвите, когато ги срещнат. Учителите им са претръпнали. Гледат си заплатката . А учениците им и в клас, и навън се държат като маймунки, пуснати от зоопарка. Подскачат неадекватни, смеят се истерично, без да могат да обяснят за какво, ритат се взаимно, в знак на обич, издишват райски газ.
Точно когато се започват да чуват и виждат, днешните деца какво слушат и гледат:
1.Вкъщи мама и тати се карат за пари. Завиждат на тези, които имат пари. Всичко мерят в малко или много пари. Целуват ръка на бъканите с пари. Подминават броящите си стотинките. Наставляват: „Учи, мама, учи, ще получаваш хубави пари!“. Научават, че щастието не е в парите, а в тяхното количество.
2. Телевизията и мобилните телефони. Бъкани с микроби и вируси. „Аз съм Сънчо“ , „Снежанка и седемте джуджета и „Мечо Пух“ ги пускат някъде след полунощ. В праймтайма чалга, плеймейтки , мачовци , кърпички с крилца и вдигане на самолета.
3. „Аз пък прочетох „Ромео и Жулиета“, такава средношколска хвалба няма да чуеш. „Ах, вчера бях в мола, какво потниче -убиец си купих!“, фръцка се невръстно девойче сред завистливи погледи на себеподобни консуматори.
4.Кой е Васил Левски, питаш ги. Мълчат, все едно е въпрос за 100 000 лева в „Стани богат“. По-начетените отвръщат: „Май беше някакъв поет! Нали той е написал „Аз съм българче !“.
5. Тате на диванчето псува началника си и премиера. Мама се оплаква, че в службата шефът й правил неприлични предложения, с намеци, че от поведението й зависи дали ще й повиши заплатата.
6. Докато превъртат каналите, за да разберат как се такова едикоя си и колко бройки е вкарал в леглото си едикой си, попадат на депутатите в парламента. Ограмотяват се, разбират кои са късопишковци и кои дългопишковци , кой е рогоносецкой е рогоносец и на кого дюкянът му е разкопчан. Вижда някаква лелка, която приканва някакъв чичко да излязат навън да се разберат като мъже.
7.Коя е била, например, Райна Княгиня и какво е метафора, малцина ще вдигнат ръка да отговорят. И всички са в час, да речем, за Капитонова . Най-вече в т- нар. елитни частни училища. Вчера стана ясно, че 14 елитни ученички платили на Капитонова солидна такса. За два нейни пакета от по 24 часа. Дали по 2 999 лв . за щастието да бъдат с нея цял уикенд в топ хотел. Хапването осигурено. Заедно с това академик, професор д-р Капитонова ще им изнася лекции по правене на френска любов, анална симулация и 1001 начина да задоволяват интимно партньора си.
Е, да не сме черногледи за децата си. Те са бъдещите евроантлантичета . Ще се шъткат ошенгенени . Ще се ширят самодоволни в еврозоната .

Публикувана на
29 Ноември 2023 година