Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Убиецът на Митко се криел под чуждо име, миел стъкла в Дания

Рангел Бизюрев е задържан днес в Дания за убийството на Митко от Цалапица. Информацията е категорична и потвърдена. Това заяви Окръжният прокурор на Ваня Христева на съвместен брифинг на прокуратурата и МВР. Надяваме се скоро местните власти да се произнесат по искането ни той да бъде екстрадиран и предаден на нашите власти, заяви тя.
Началник - сектор в Главна дирекция „Национална полиция“ Стефан Джолев даде и подробности по случая, заради опасенията данните да не послужат за обучителен семинар за хората, които се укриват.
По думите му Рангел Бизюрев е задържан в провинциален град . Започнал е работа във фирма за почистване на стъкла и е бил следен.
„Уточнихме с колегите кога и как да бъде задържан и днес малко след 9:40 часа българско време той беше арестуван. Положил е много усилия да се укрие и това доведе до факта, че трябваше да го следваме в не една държава. Изградил е мрежа от контакти в чужбина, проверявахме и множество хипотези и със сигурност не се е укривал сам. Имаме информация, че е общувал със свои близки в България”, каза още Джолев.
Той допълни, че физическите белези по лицето му не са променени. Не е опитал да бяга при ареста. .
„ННе е имало забавяне в издаването на Европейската заповед за арест, допълни и Ваня Христева,.
Тепърва ще се установява кога е преминавал граници и в кои държави е пребивавал. Вероятно е разполагал и с други документи за самоличност.

Публикувана на
29 Ноември 2023 година