Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Коледната елха грейва точно в 17.30

Кметът Костадин Димитров ще запали светлините на коледната елха пред общината довечера. Точно 17.30 часа ще грейнат светлините на коледното дърво на пл. "Стефан Стамболов".
От 16:00 ч., концерт ще изнесе Биг Бенд Пловдив, с диригент Николай Гешев. Това е първото събитие, което Община Пловдив организира за пловдивчани и гости на града по повод предстоящите Коледно-новогодишни празници.
На сцената ще излязат малчуганите от хора на пловдивските момчета „Стефка Благоева“с диригент Милка Толедова, както и 7-годишната Катерина Кънева от Арт Войс Център. Макар и само на 7 г. Катерина е носител на Гран При и над 20 златни медала от конкурси по пеене. Участвала е в концерти с Биг Бенд Пловдив както и три концерта с КуКу Бенд. Ще помага и любимия Дядо Коледа, който ще забавлява малчуганите и техните родители и в празничните дни – 24, 25, 26 декември. На финала небето ще се озари от светлините на празнични фойерверки - уверяват организаторите.
Елхата, която е висока 13 метра, тежи тон и половина и е с над 4 хиляди зелени клончета, е изработена от единствения на Балканите производител на елхи, който се намира в град Раковски.

Публикувана на
01 Декември 2023 година