Новина от категория България
Архив на публикациите

Бойко Борисов: „На ГЕРБ мога да се карам само аз, на мен – никой!“

Криза в парламента – така накратко лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов описа ситуацията с избора на управител и подуправител на НЗОК. Борисов каза още, че е приел предложението на Кирил Петков на доверие. За това е отказал и среща с министър-председателя Николай Денков, по предложение на Мария Габриел и предпочел лидерска среща.
"Истината е, че Мария Габриел ми беше написала, че с Денков искат да ме видят - аз казах не. Ще се видя с Асен Василев - лидерът на ПП, и с Христо Иванов - лидерът на ДБ. Това казах. В 10:00 часа се срещнахме, час и нещо говорихме, зададох си моите въпроси. Асен Василев беше коректен, затова съм извикал и Влади Горанов, за да спорим или да ни обясни кое, как и защо. Излязохме заедно пред медиите и съобщихме, че взимаме и двете оставки. Връщаме крачка назад, за да работим конструктивно и за следващите избори и регулатори", подчерта лидерът на ГЕРБ.
"Внушението в медиите беше, че все едно премиерът Николай Денков е дошъл и ни се е накарал, това не е вярно, каза още Борисов. На ГЕРБ мога да се карам само аз, а на мене - никой", заяви той.лупа

Публикувана на
02 Декември 2023 година