Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Пред фалит ли е Локо!?

Изпълнителният директор на Локомотив Пловдив - Павел Колев, скандализира с изказване след загуба с 0:3 от Левски. Бившият шеф на "Герена" каза, че ръководството на "черно-белите" има вина за слабите резултати на отбора.

Освен това изнесе и новини от кухнята, сред които сериозно напрежение сред акционерите и изтичане на средства от клуба.
„Ние с Илко Пиргов не сме си намерили имената на улицата. Ако няма разрешение на проблемите, няма как да продължим да работим. Не виждаме как може клубът да догони отбора, даже става май по-скоро обратното - клубът дърпа отбора назад. През юли имахме сътресения, в които доста ясно показах, че нямам намерение да ставам параван за неща, които нито са съгласувани с мен, нито ми харесват. Бих предпочел да гледам хората в очите и когато ми задават въпроси какво се случва в Локомотив, затова и говоря в момента. Така, както сме тръгнали, нещата няма да свършат добре. Има сериозно напрежение, което стига до ексцесии между основните акционери в Локомотив Пловдив. Нещата преминават границите на добрия тон и ние с Илко Пиргов сме по средата на тези отношения, което се отразява зле“, заяви Колев.
„Няма да коментирам какво сме заварили, защото е традиционна тема. Аз не съм от тези, които се оплакват. Опитахме да погасим част от задълженията и в интерес на истината, това, което мога да кажа, че през последните 4 месеца заплатите се плащаха сравнително на време и парите бяха изкарани от самия клуб. За съжаление често средствата не влизаха в Локомотив Пловдив. Въпреки моите настоявания, да разбера къде отиват тези пари, не получих отговори. Единствено за част от сумите, които ми беше казано, че се дават на Миньор Перник на заем и щели да бъдат върнати. Тези средства в Локомотив Пловдив не съм ги видял“, разкри още той.
„Имаме огромен проблем с екипировката. Подписан е договор, който още не мога да изплатя с тези средства. Да не говорим, че самата екипировка не е налична. Който е избирал фланелката да дойде да обясни защо футболистите нямат екипи. Защо генерираме поръчки от онлайн магазина и не можем да ги изпълним. Защо средствата от този онлайн магазин не влизат в Локомотив Пловдив, а отиват другаде. Още редица въпроси, на които не получих отговор. Може би се очакваше от нас да ходим по вода, за да докараме фланелки от Китай. Стигнахме дотам, че отборът бе заплашен да не бъде настанен във Враца. Това не отива за клуб като Локомотив Пловдив“, каза локошефът.
„ По тази причина аз не виждам смисъл да се боря повече, защото очевидно в Локомотив Пловдив се решават на друго място, а не на Лаута. Акционерите са двама. Това са разговори, в които не участвам. Имам грижата да защитавам интересите на клуба и това правя в момента. Ако не го направя ставам мълчалив съучастник, което няма да допусна. Обръщам се към феновете, защото те винаги са зад клуба“, допълни още бунтарят.
Локомотив Пловдив не е в добро финансово състояние, а скоро дължимите заплати към футболистите ще станат две. Има обаче опасност и токът на стадион “Лаута” да бъде спрян.
“Ако се продължава така, предстоят много трудни дни за Локомотив. Ако няма някакво успокояване на страстите и решение, няма да свършат добре нещата. Нямаме още яснота къде ще се проведе зимният лагер. Имаме оферти, но нямаме средства да платим. Не е ясно кои футболисти ще останат. Има някаква неистова страст да се продават футболисти на безценица – нещо, с което се опитах да се преборя още като дойдох. Това не отива на Локомотив. Фалит е много тежка дума. В никакъв случай. Далеч сме от това нещо, но трябва да се вземат мерки. Имаме задължения към НАП и към контрагенти. Тези задължения трябва да се покриват. Ние покривахме някаква част от тях. Сега сме в състояние, в което не можем да си платим тока. Другата седмица, ако не се плати фактурата за тока, “Лаута” няма да има осветление за мача с Пирин, разочарован е Павел Колев.блиц

Публикувана на
03 Декември 2023 година