Новина от категория България
Архив на публикациите

Хаджи Тошко: „Мазни далавери за чудовишни пари!“

Мазни далавери са правени със здравето на хората за чудовищни пари. Това заяви по БНР Тошко Йорданов, председател на парламентарната група на ИТН. Така той обясни причината партията му да не подкрепи бюджета на НЗОК.
"Знаете ли какъв чудовищен доклад на ДАНС има в Секретно деловодство? Той е за незаконен износ на лекарства. Частен търговец не може да бъде сам в тази верига. Има начини на заобикаляне на закона и контролни органи, които се правят на фикуси. Как да им гласуваш кражба?!
Коментираи изказването на Михаил Околийски, зам.-министър на здравеопазването и председател на Надзорния съвет на НЗОК и обясни, че "роенето на болниците е много голям проблем, който трябва да решим, защото ресурсът от 8,1 млрд. лева е ограничен и не може да бъде разпределен върху още и още лечебни заведения".
"Това са безумно много пари, а на всичкото отгоре ги крадат. Има наглостта да каже, че бил ограничен! В какво? В кражбите? Има огромни милиони, реализирани от износ на лекарства неправилно, да не кажа престъпно – от началото на годината досега". Държавата е сбъркана на централно ниво, смята сценариста на Слави.
Ако така върви този финансов министър, дългът до края на мандата им ще стане 70 милиарда. Тези пари не се вкарват в икономиката, а в социални плащания и вдигане на заплати на чиновници. Наливането на пари по този начин увеличава инфлацията. По-добре е тази сглобка да бъде разглобена, защото е вредна. Цените в България са по-високи от тези в Западна Европа заради лошо управление. Ние ще обясняваме на хората какви са лъжци и каква е истината. Колкото по-бързо падне това вредно правителство, толкова по - добре за всички нас", категоричен е той.лупа

Публикувана на
04 Декември 2023 година