Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Още по-скандална версия на „Митьо Селския“ ще снимат на „Лаута“

На „Лаута“ се очаква да започнат снимките на още по-скандална версия на „Митьо Селския“. Пловдивчани помнят как беше прогонен от „Ботев“ загробилият го Димитър Христолов. На „Колежа“ като споменат името му, още получават разстройство. Същото предстои да се случи и със сайбиите на Локо Христо Крушарски и Адам Сотков, въпреки, че не са от село. Двамата се правят на „ни чул, ни видял“, но това едва ли ще ги отърве от фенската омраза.
Динко ПЕТКОВ
Организацията Трибуна Спортклуб категорично осъжда действията на двамата акционери на клуба и политиката, която те водят. „За пореден път станахме свидетели на абсолютната им некадърност и неспособност да управляват нашия любим отбор. Призоваваме Адам Сотков и Христо Крушарски незабавно да напуснат Локомотив!“, не си поплюват най-запалените локофили.
В началото на седмицата двамата директори на Локо Павел Колев и Илко Пиргов публично обявиха, че напускат. Разкривайки шокиращи факти от кухнята на клуба. Достойнсвото им не позволявало повече да останат. От думите им става ясно, че „Лаута“ всъщност е един разграден двор. Намекна се, че Локо е пред фалит.
Притежателят на 51% от акциите на Локомотив Пловдив - Христо Крушарски заяви, че няма да приеме оставката на изпълнителния директор Павел Колев, ако бъде подадена. Категоричен е, че Локо ще продължи да съществува. „Не се бъркам в сметките, защото не ги гледам и не ги пипам. Аз моите ангажименти ги изпълнявам. Ще чуя Павел Колев, за да сподели какво е положението. Най-добре да седнем тримата с него и Адам Сотков и да говорим. Не бива да си вадим кирливите ризи. Павел не е от ревливите. Работи добре. За мен нещо е станало. Пише се, че аз се боря за власт. Боже мой, Боже мой…Аз власт имам, колкото си искам и не се боря за такава. Ще разуча нещата. Ако моят партньор има желание да се срещнем и да си поговорим, ще го направим!...Кой ги говори тия работи, че има 2 милиона и половина дългове… Това е човек, който явно е много вещ в клуба. В България като кажем, че в Искъра е паднало перо, в съседното село казват, че е гъска се е удавила. Ние сме царе на тия приказки. Не знам да има забавени плащания. От моя страна всичко е изчистено. Каквото съм поел като ангажимент, съм го преизчистил дори. Трябва спокойствие, тишина и топла храна. Ако Павел Колев си подаде оставката, тя няма да бъде приета. Няма да я приема!...Чувам, че закъсняваме със зимната подготовка. Ами като е зимна подготовка, ще се подготвяме в зимни условия. Слагаме шубите и ще тренираме на сняг. Това не е трагедия. Дупе знае 2 и 200“, оневинява себе си Крушарски.
На друго мнение е съдружникът му Адам Сотков. Той очаква Павел Колев да подаде оставка. „За пръв път виждам човек, който е назначен за директор, да се оплаква от хората, които му дават заплата да храни семейството си. Оплаква се, че тези хора са виновни, че той не може да си свърши работата, за която е нает и получава заплата. В една нормална държава човек на такъв пост щеше да го е срам от него, а тук си мисли, че е герой. Останах много озадачен. Вярвам все пак, че е човек, който не говори празни думи и очаквам молбата му за напускане", изми си ръцете и Сотков.
Нито Павел Колев, нито Илко Пирков са случайни хора в клуба. Няма как да говорят алабализми. Явно е, че искрено са притеснени за ситуацията в клуба. Стигнало се е дотам, че не се знае дали на „Лаута“ ще има пари да си платят тока.
„Историята с Митьо Селския се повтаря. Жална им майка на Крушарски и Сотков, ако загробват Локо. Първият най-добре да се покрие в Аржентина, нали там имал фабрика. А Сотков да заобикаля Пловдив от далече. Като ходи от София до Бургас, най-добре да минава чак пред Русе, иначе…не знам как ще понесе фенската любов, ако го видят в града!“, бесен е фен, потресен от батака, който е в клуба.
„Кой го докара тоя Сотков, бе? Не знаеха ли, че за 10-те месеца, в които е управлявал „Миньор“ Перник, е оставил около 200 000 лева дълг. И се е измъкнал. Да си оправи бакиите в Локо и да се маха.“, люти се друг привърженик.
„Крушарски ми беше симпатичен. Хубаво говори. Обаче явно е разправял приказки от 1001 една нощ. Може да е вярно, че си плаща сметките. Ако е така, тогава къде отиват парите? Той щом не знае, кой ще знае!“, недоумява възрастен фен.
„Какъв е тоя карък! Най-запалените фенове сме. Футболистите ни се стараят. Треньорът ни е читав. От общината ни строят стадион-бижу. За милиони. А тия двамата Крушарски и Сотков се държат като амбулантни търговци. Опозориха ни!“, не е на себе си и една от многото жени-запалянковци.
И Крушарски, и Сотков вече са с фенското клеймо, че са некадърници и неспособони да управляват такъв славен клуб. Двамата се оказаха копи вариант на Митьо Селския. Какво ще се случи с тях и с Локо!? Зависи дали достойнството на Павел Колев и Илко Пиргов ще е само на приказки. Ще дадат ли на заден ход. И Крушарщината и Сотковщината на „Лаута“ да си продължава.

Публикувана на
06 Декември 2023 година