Новина от категория Светът
Архив на публикациите

Кой ще пее химна на „Евро 2024“

Транссексуалната певица Ким Петрас ще изпълнява официалния химн на Евро 2024. Тя е ангажирана заедно с италианците от Meduza и прочутите банда OneRepublic. Сингълът ще бъде издаден през пролетта на 2024-та.
"В моята родна страна Германия футболът винаги е бил на голяма почит. Имам толкова много мили спомени от гледането на мачове заедно с приятелите и семейството ми", сподели Петрас.
"Нищо не може да бъде по-голяма чест за мен и съм толкова развълнувана да се присъединя към Meduza и OneRepublic в създаването на официалната песен за 2024 г.!", казва още Ким.
Тя обаче е известна с друго, още преди да придобие популярност като певица.
През 2006 г. тя е едва на 13, когато се появява в германска телевизия и говори за решението си да си смени пола. Тогава Ким е момче на име Тим Петрас.
През следващата година изразява желание да си направи ранна операция за смяна на пола, преди минималната възраст за това в Германия, която е 18 години.
През ноември 2008-а Ким анонсира, че операцията ѝ е завършена и вече е жена.
В резултат германката получава внимание от медии по цял свят и е определена като най-младия трансджендър в света.
"Питаха ме дали вече се чувствам като жена – но истината е, че винаги съм се чувствала така. Просто преди бях в грешното тяло", казва Тим, превърнал се в Ким.лупа

Публикувана на
07 Декември 2023 година