Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Налетяха да бият Манол Пейков в парламента, бил почерпен и по тениска

Депутатите от "Възраждане" налетяха на бой на Манол Пейков от ПП-ДБ днес. Квесторите реагираха навреме и успяха да осуетят търкала. Ивайло Чорбов от „Възраждан“, придружаван и от други депутати от групата, с бързи крачки достигна до мястото, където седеше пловдивчанина.
Не се разбра какъв е конкретният повод за ескалацията на напрежението, а водещата заседанието Росица Кирова възкликна на микрофона "Ама те се бият!" и даде светкавично 15-минутна почивка.
На помощ на Пейков се притече Ивайло Мирчев, който го изведе извън пленарната зала.
От "Възраждане" и БСП се възмутиха, че в пленарната зала е дошъл облечен по тениска и "пиян". Росица Кирова го помоли да си облече сакото, за да не внася допълнително напрежение.
Костадин Костадинов пък поиска вече на входа на Народното събрание да има дрегер за проверка на депутатите, защото камерите и да са успели да хванат стълкновението, не са излъчили алкохолните изпарения.
"Скандалът е показателен за нивото. Аз лично смятам да предложа тук да има алкохолен дрегер на входа, защото това вече не се търпи. Оскверняват сградата на Народното събрание, излагацията е голяма", коментира лидерът на "Възраждане".лупа

Публикувана на
08 Декември 2023 година