Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Роди ме, мамо, унгарец, в Унгария все едно Господ се е появил

"Супер Коледа в Унгария, евала на Виктор Орбан!“. Така с чаша вино в ръка бившият конституционен съдия и доскорошен депутат Георги Марков вдига наздравица за унгарския премиер. И изброява защо му се покланя. Гледайки видеото с него, в България само могат да въздишат: „Роди ме, майко, унгарец!“. И да си мечтаят за такъв човек начело на държавата.

Динко ПЕТКОВ

Слушаме какво прави за страната си Орбан и ни избива на гняв и рев, че живеем в България. С управляващи и уж тяхна опозиция, които говорят ала-бала. Хич не ги стряска, че сме най-бедните в Европа. А пеонсионерите ни са най-окаяните. Учениците ни на опашката по неграмотност. С болници, в които работят търговци.
При маджарите няма празни приказки. И ние бяхме социалистическа страна, и те. И при нас настана демокрация. И при тях. Защо тогава живот си живеят, не като нас едва да свързват двата края!?
Отговорът е само един. Имат си премиер, който не слуша Галя от посолството. Не цепи басма на безхаберните еврочиновници. Не си поплюва да им тегли по една майна, ако е в интерес на Унгария. Виктор Орбан все едно е появил се наяве Господ.
Какво прави за народа си той:
1.13-та пенсия доживотно на всички пенсионери.
2. Освобождаване от данъци на всички работещи младежи до 25 години.
3.Освобождаване от данъци доживотно на работещи майки с 4 деца.
4. 33 хил. евро подарък за трето дете и 6-годишен платен отпуск на майките.
5.1 млн. нови унгарски граждани в рамките на 10 години от етническите унгарци в съседните страни.
6. Намаляване на режийните /газ, вода, ток/ с 25% в сравнение с комунистическото управление.
7. Рекорден износ в историята на Унгария.
8. Бум в селското стопанство - унгарското животновъдство и земеделие може да изхрани 20 млн. души годишно, т.е. две Унгарии.
9. Направи революция в спортната инфраструктура, Будапеща е СПА центърът на Европа. През 2026 година ще са вдомакин на финала на Шампионска лига
10. Позлати медиците. Орбан осинови лекарите. Пенсията на лекар, работел 40 г., е 4800 евро. Младият лекар специалист ще започва с 2000 евро заплата.
10. В Унгария не бият лекари, не псуват учители, не млатят полицаи, не изнасилват малолетни и няма телефонни измамници.
Всичко е в интерес на Унгария. Евала, Орбане. Майка ни жална в България

Публикувана на
08 Декември 2023 година