Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Цял Пловдив е настръхнал, посегнаха да бият един от символите му Манол Пейков

Цял Пловдив е настръхнал. Вчера насред пленарната зала на Народното събрание посегнаха на един от новите символи на пловдивчани – знаковия депутат Манол Пейков. Няколко парламентарни копейки наскочиха да го линчуват. Раздразнени, че бил почти пиян и облечен само по тениска.

Динко ПЕТКОВ

По непотвърдена информация вече неформално се организират доброволнически формирования, които да щурмуват жълтите павета под наслов „Долу ръцете от Манол Пейков!“.
„С камъне и дърве да тръгнем към столицата. Да им покажем как се брани честта на Пловдив!“, призовават годните за бунт.
„Какъв е този евроатлантически парламентаризъм, бе! Да биеш кротко седящ си в креслото депутат. Може и да се е почерпил, човешко е. Бели някакви не е правил. Кротувал си е. Тананикал си е само наум хитчето „Крокодилът Гена“. Не е пял на ухото на никого. Не се е качвал, например, на стола си, да танцува. Не е питал околните „Ти мен уважаваш ли ме, а?“. Отдалеч бил намигнал закачливо на една от депутатките. Че откога намигването е забранено! И как ще се потвърди, че намигването е било подканващо, а не само платонично?“, коментират възмутените айляци.
„Как така веднага налиташ да биеш! Без да го попитат защо е по само по тениска. Не е бил гол до кръста, нали!. Или под кръста. Явно на човека му е било неконфортно такава коремна мускулна маса като неговата да я държи в депутатски костюм.“, недоувяват обикновените гласоподаватели, пуснали бюлетината си за Манол Пейков.
Може да е бил на градус, но не е бил кьоркитюк. Няма как да е бил много наквасен. Според запознати преди това е изпил само една голяма боза. А е известно, че и в бозата има някакво количество алкохол.
Айде, може две да са му били бозите. Няма как след такова количество боза на всеки му се позамъгли погледа, да не се разгорещи и се съблече само по тениска, нали?
Състоянието на Манол Пейков след като му посегнаха, не е цветущо, по вътрешна информация. Май е получил здравословно неразположение - хронична констипация на латински. Тежък запек по народному.
„240 депутати са. Как не се намери един да се погрижи за злобарски нападнатия. Да бяха му дали да пийне купичка със зелева чорба, да речем!“, тюхкат се готовите да тръгнат да мъстят.
„Тая работа няма да я оставим така. Око за око, зъб за зъб. Такова кощунство, да посегнат на наш Манол, не се прощава!“, заканително реагират под тепетата.

Публикувана на
09 Декември 2023 година