Новина от категория В общината
Архив на публикациите

Засадиха 50 дръвчета в ЖР „Тракия“

EVN Топлофикация проведе акция по засаждането на 50 млади дръвчета в ЖР „Тракия“, най-големия топлофициран район в Пловдив. Акцията цели да подчертае ползите от поддържане и засаждане на дървета в градска среда и как те влияят на качеството на въздуха в градска среда.
Засаждането, организирано съвместно с ОП „Градини и паркове“, включваше участието на 30 сътрудници и клиенти на компанията. Начало на акцията дадоха кметът на район „Тракия“ Георги Гатев и Жанет Стойчева, заместник-председател на Съвета на директорите на EVN Топлофикация.
„EVN Топлофикация и централното топлоснабдяване са сред основните предимства на Пловдив за поддържане на добро качество на въздуха, особено през зимните месеци“, заяви Стойчева.
„Залесяването е традиция за район „Тракия“. Миналата седмица засадихме 200 дървета, тази сутрин имаше друга акция, а сега се радваме, че заедно с EVN Топлофикация засаждаме още 50 дръвчета за по-чист въздух в квартала“, допълни Георги Гатев.
Мястото на засаждане по протежението на улица „Свети Княз Борис I“ до СУ „Черноризец Храбър“ беше избрано съвместно с ОП „Градини и паркове“ съгласно техния залесителен календар. Младите дървета – 25 броя чинари и 25 броя американски ясен – бяха избрани с оглед на сезона и характеристиките на съществуващата растителност в парка срещу училището.

Публикувана на
09 Декември 2023 година