Новина от категория България
Архив на публикациите

Да го ожалиш, прокапа чисто новият палат за 5 млн. на Слави

Покривът на луксозната чисто нова къща на Слави Трифонов протече от проливните дъждове. Лидерът на „Има такъв народ” установил, че домът му се пълни с вода около 11 часа сутринта, и бързо извикал опитна бригада, която да отстрани теча.
От близо година бившият шоумен и настоящ политик обитава баровския палат, след като през лятото най-после беше завършено цялостното обзавеждане на пететажния му дом, който е бил закупен още преди години. Къщата е в непосредствена близост до Киноцентъра в „Бояна”, а до нея се стига по частен път, заварден от специално наети охранители.
Според грубата оценка на брокери Слави е похарчил поне 5 милиона лева за къщата си, като само за панорамните прозорци е дал стотици хиляди левове. Твърдо е решен да търси сметка на фирмата, която е строила имота, защото покривът все още е в гаранция.
Палатът беше деклариран от него в последната му имотна декларация, след като предните 3 години отказваше да публикува задължителните по закон данни за имуществото си и предпочиташе да плаща глоби и да чака ревизии от Антикорупционната комисия КПКОНПИ. Оказа се, че къщата първоначално е била собственост на офшорна фирма, след което я е закупил на доста приятелска цена.
Откакто е новодомец, почти не излиза от имението си. Разполагал със специална шумоизолирана стая на приземния етаж, в която мобилните телефони нямат обхват. Именно там той провеждал важните си бизнес и политически разговори. Казват, че поне два пъти седмично на отчет пристигали лидерът на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов, както и един от най-доверените на Трифонов депутати Светослав Балабанов.лупа

Публикувана на
10 Декември 2023 година