Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Извършен ли е опит за атентат срещу депутата Манол Пейков, разминал се само с констипация!?

От няколко дни вълнение № 1 под тепетата е посегателството насред парламента над култовия пловдивски депутат Манол Пейков. Пловдивчани още чукат на дърво, че любимецът им се е отървал на косъм от линча. „Абе, какви медии сте, с какви ли не дребни теми ни занимавате за разни сглобки и пенсионерски коледни добавки, а за гаврата на века, която беше топ новината в света, мълчите!“, негодуват те.

Динко ПЕТКОВ
Приемайки читателската критика за основателна, опитваме се да притоплим какво и как се е случила баталията срещу Манол Пейков, извършена от няколко парламентарни копейки. Уточняваме, че информацията ни е от източници „казал-рекъл“, но за да бъдем адекватни на очакванията на цял Пловдив, предлагаме ви последните новости около бруталната разпра.
Познавачи на това, което се случва в парламента, смятат, че срещу Манол Пейков не е бил извършен опит за някой и друг шамар, а де факто за атентат. Ако беше само въпрос да го шамаросат, можеха да го направят навсякъде. А „атентаторите“ нарочно търсели публичност. Търсили са само формален повод, за да имат оправдание пред обществеността. Версията им е, че пловдивчанинът е бил на градус и е представлявал опасност за останалите депутати. „Вижте какво става по пътищата с пияни джигити. По същия начин неадекватният Пейков можеше да блъсне в пленарната зала или в кулоарите, например, някой невинен колега или завеян репортер. И да им причини най-малкото средна телесна повреда.“, измили си ръцете те.
Говори се, че Манол Пейков е бил в това, на пръв и втори поглед, нетрезво състояние, не от слабост към чашката. А от потрес. Той е бил толкова ангажиран с парламентарната си дейност, че едва онзи ден, разбрал, че неговата партийна сакъ дружка проф. Старибратов е загубил на балотажа за кмет в Пловдив. Съсипан от тази изненада, той решил да удави мъката си, изпивайки на екс една голяма боза. Известно е, че всеки дрегер ще те улови, ако си излочил такова количество алкохол, каквото съдържа бозата.
А бил уличен, че е в подпийнало състояние, не защото се е клатушкал като, да речем, проф. Минеков посред нощ в Тютюневия град. Разкрил го негов въпрос към стоящ наблизо колега: „Абе, не знаех, че бройката на депутатите ни се е удвоила – от 240 са вече 480!“. Покрай него минал в същото време генерал Атанасов, а Пейков възкликнал: „Генерале, не знаех, че имате брат-близнак, като две капки вода сте!“. Че всичко му се виждало двойно след изпитата голяма боза, се разбрало, след като направил комлимент, обръщайки се към своя колежка: „Ама и двете сте се разхубавили!“.
Пак напомняме, че подробностите около мракобесната атака срещу Манол Пейков са неофициални и непотвърдени. Може и да не е било точно така. А също досега не е потвърдена диагнозата, че вследствие стреса от посегателството, той е със сериозен здравословен проблем – получил е хронична констипация, както медицински наричат запека.

Публикувана на
10 Декември 2023 година