Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Кой пловдивски депутат смърди на бъчва в пленарната зала на парламента?

Какво ли не се е случвало в парламента ни, но подобна излагация не се беше виждала досега. Тя е свързана с пловдивски депутат. С Манол Пейков, мъжа на годината, онлайн събирача на пари за генератори за Украйна, хитов солов изпълнител на „Крокодилът Гена“. Споменавайки го като „лицето Пейков“, възмутен народен представител заяви за него в прав текст от парламентарната трибуна: „Пиян на всичкото отгоре. Не знам дали имате възможност да се доближите до него, той смърди на бъчва!“.

Динко ПЕТКОВ

Преди това поиска да бъде отстранен от пленарната зала заради абсолютно неподходящия му вид за Народното събрание. Облечен като у тях си, само по тениска. „Той утре може да реши да влезе тук по шорти и по джапанки! Абсолютен позор за Народното събрание“, сопна му се още шокираният депутат.
Докато той настояваше да го изгонят, Пейков се хилише през цялото време видимо неадекватен. Чу да реагира каруцарски: Абе, я си…майката!“.
Председателстващата заседанието зам.-шефка на парламента от квотата на ГЕРБ-СДС му направи строга забележка: „Г-н Пейков, моля да си облечете сакото!“. Ориентирайки го, виждайки, че наистина не е адекватен: „То е на облегалката на стола зад Вас!“.
Пейков продължаваше да се хили, засилвайки съмнението, че не е само на една биричка.
Не го отстраниха. Негов съпартиец предвидливо го изведе от залата. Спасявайки го от наобиколилите да го линчуват депутати. Излизайки, Пейков изобщо не изглеждаше като човек, които има чувство за срам. Тръгна си явно очаквайки овации. Със стойката на герой.
Всеки, който се появи в нетрезво състояние на работното си място, категорично ще бъде натирен. Дори изритан. След това гарантирано ще има дисциплинарни наказания. Ако не и уволнение. Прошка едва ли.
Пейков си е все така ухилен. Няма никакво последствие за него, че е бил пиян на работното си място, каквото за него е парламента. Никой не му потърсил сметка. Нито от парламентарните началници, нито парламентарната му група на ПП-ДБ. Не последва осъдителна реакция и от градската партийна организация на ДБ за петното, което той й лепна. Иначе пловдивските Дабесари клеймят, когото си нарочат, представяйки го пред обществеността като позарящ Пловдив. Пейков обаче не сред тях. Той явно продължава да е лицето на ПП-ДБ под тепетата.
„Мани, мани, този се гласеше да става кмет на Пловдив. Месеци преди изборите вече се самоопределяше като най-подходящ за градоначалник. Твърдеше, че вече си има и готов екип. Дали не са били другари по чашка? Щяха да осмърдят града на…бъчва!“, коментират под тепетата. Добре, че съпартийците усетиха що за стока е и не го номинираха. Притеснени вероятно, че както не си премерва собствените килограми, вървейки половин час след шкембето си, така няма да си мери и приказките. Ще се изпуска вербално. Тези пловдивчани, които нямаше да го подкрепят, сигурно щяха да бъдат заклеймявани от него като „късопишковци“, тоест четящи само малки букви.
Находчиви ресторантьори смятат да се възползват от случая със смърдящата бъчва. Вече мислят да включат сред менюто с напитките и „Мента Пейков“. Пловдивските съпруги пък взеха да мърморят на мъжете си: „Облечи като хората поне едно сако, какво си тръгнал разгащен по тениска. И спри да се хилиш като Манол Пейков в парламента!“. Раздразнени, половинките им отвръщат: „Абе, я си…майката!“.

Публикувана на
11 Декември 2023 година