Новина от категория Свободна зона
Архив на публикациите

Как да украсим дома си, че новата година да е успешна

Как правилно да украсите апартамент за годината на Зеления дракон? Основният символ на настъпващата Нова 2024 година е Зеленият дървен дракон.
Затова продължаваме традицията да комбинираме зелено и червено.
Първият цвят символизира хармония, спокойствие и естественост, а в комбинация с червеното носи късмет, щастие и нови надежди. И така, как да декорирате стилно пространство, като използвате комбинация от класически новогодишни цветове? Нека поговорим по-подробно.
Зелено и червено
Да, тази комбинация се използва всяка година, не губи своята актуалност. За да изглежда пространството стилно, препоръчително е да сведете до минимум комбинацията от зелено и червено, тъй като те са противоположни на цветовото колело на Итън.
Най-добрият вариант би бил да използвате зелено в следните елементи: коледни венци, елегантна новогодишна елха, можете също да добавите композиции от елхови клони на празничната маса. „
Червено трябва да бъде визуално по-малко, така че се съсредоточете върху детайлите: червени топки за коледно дърво за композиции, венци и новогодишно дърво“, предлага експертът. Според дизайнера Анна Устюжанинова, можете да разнообразите вашето празнично дърво с бели камбанки и панделка. При сервиране използвайте червено в салфетки и новогодишни свещи. Тези новогодишни и коледни декорации ще са винаги актуални
Бяло с червено и златно
Белият цвят се свързва с чистота, съвършенство и невинност. Той е визуално релаксиращ и помага да се подчертаят основните цветове - зелено и червено, така че трябва да има повече от него. Използвайте бяло в следните елементи: покривка, опаковъчна хартия, светъл интериор. Пример за комбинация от червено и бяло в интериора: червени възглавници върху бяло покривало, светли мебели, бяла покривка с червени салфетки, бяла опаковъчна хартия с червена панделка. Използвайте златист цвят в моделите на бели съдове, топки и гирлянди.
Бежово и сребристо
„Ако искате празничен декор в по-сдържан и хладен стил, тогава можете да използвате бежово и сребристо като основни цветове“, съветва дизайнерът. Бежовият цвят ще изглежда красиво в следните елементи: покривка, аксесоари за мебели, завеси. Сребристият цвят ще добави благородство и студенина към интериора, а също така ще създаде снежна атмосфера. Това могат да бъдат ястия или новогодишна украса: гирлянди, топки и свещи. По-добре е да избягвате преувеличената коледна украса: артикули с образа на Дядо Коледа и елени. Според дизайнерите е достатъчно да се спрете на минималистичен стил с малки акценти в червено и зелено. По-добре е да изберете текстил с класически геометрични шарки.
© Actualno.com

Публикувана на
11 Декември 2023 година