Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Кич на тамплиерите, сбирка като на заводски банкет

Наградата „Рицар на годината”, връчена на вицето Илиана Йотова от ген.-майор и пръв тамплиер Румен Ралчев, както и снимки от бала на рицарите, проведен тези дни, развеселиха цяла България с явната си нелепост. Въпреки че тамплиерите са уж тайно общество, сбирката им по нищо не се отличава от заводски банкет от времената на соца, включително и с пърхащите покрай масите малки балеринки. Кичът е наистина потресаващ и буди подигравки и снизхождение, отколкото възхита, предаде „Уикенд”.
Покрай заслужените подигравки над новоизлюпените „благородници” и „благороднички”, наметнати с бели чаршафи и огромни бутафорни мечове в ръка, които са по-удачни за изминалия Хелоуин, доста хора с изумление разбраха, че у нас са се завъдили наследници на страховитите монаси-войни от Средновековието.
Нещо повече, по официални статистики България е на първо място в света по брой тамплиери на глава от населението, а като обща бройка сме втори в света, веднага след САЩ. И това, ако не е повод за национална гордост! Друг е въпросът какво общо имат тукашните „рицари” с тамплиерите, чийто орден е закрит от Ватикана преди близо хиляда години.
Дори другарката Янка Такева, несменяемата шефка на учителски синдикат, се изживява като тамплиер! Начело е, разбира се, рицарят от Държавна сигурност Румен Ралчев. Ръководството на бутафорните бг-тамплиери явно не е достатъчно за егото му, затова той се представя и като академик. Титлата му, разбира се, не му е издадена от БАН, а от някаква измислена академия от Москва, която срещу 2-3 хил. долара може да накичи с помпозни китапи и хора с основно образование.народбг

Публикувана на
11 Декември 2023 година