Новина от категория Холивуд
Архив на публикациите

Последният крал на диското издъхна

Франк Фариан бе последният и най-голям крал на диското, продал рекордните над 850 млн. записа, но на практика остава анонимен за феновете по света. Издъхна на 23 януари на 82 години в Маями, където живееше през последните десетилетия. През 2022 г. обяви, че му е заменена сърдечна клапа с тъкан от орган на прасе. Има 4 деца от 4 различни жени. И ако се вярва на немските масмедии, е оставил в наследство освен милиони долари и 4 имения в различни части на света - по едно за всяко от децата му.
Все пак музикалното му наследство е това, което остава ценно. А той не е просто продуцент на групи като „Бони Ем“, „Мили Ванили“, „Ноу мърси“, но и основен вокалист в записите, като пее дори някои от женските партии. Така остави множество скандали, най-големият бе, когато се оказа, че са дали „Грами“ на „Мили Ванили“ на двама добре изглеждащи танцьори, които само си отварят устата, а опитите им за пеене са повече от фалшиви. Оказва се, че дори на концертите на живо Франк пее зад кулисите солата на двамата, даже рапирането си прави сам, но отпред симпатягите обират овациите и радостта на превъзбудените най-вече фенки.
Успех
През 70-те и 80-те години „Бони Ем“ има феноменален успех с албумите Take the Heat off Me, Love for Sale и Nightflight to Venus, поставяйки различни рекорди на „Гинес“ в редица страни, продавайки над 400 млн. копия по света. Само в Щатите обаче тази група не успява да направи колосален пробив. Един от големите спорове е колко всъщност милиона екземпляра продава в Съветския съюз. Навремето компанията „Ханза“ дава правата за издаването на няколко албума с компилации, като за всеки иска откупка само за 100 000 бройки, а договорката е, че фирма „Мелодия“ може отгоре да си прави преиздавания колкото иска. След перестройката руснаците така и не дават конкретна цифра и се работи само с предположения. Смята се, че поне половината домакинства на бившия Съветски съюз имат една или повече плочи на групата. Но това остава недоказуемо. Затова никой не може да каже колко над 850 милиона Фариан има продадени по света.
Освен това той продуцира „Иръпшън“, „Ла Буш“, „Ноу мърси“, Мийт Лоуф, „Ма Бел“, „Чили“ и десетки други групи и изпълнители. Хвърля над 5 млн. долара, за да си направи кеф и събере супергрупата „Фар Корпорейшън“, съставена от членове на „Тото“, „Блу ойстър кълт“ и др. С нея прави най-маниашкия и определян за най-добър от редица специалисти вариант на Stairway to Heaven, като за своя аранжимент използва концертно изпълнение на „Лед цепелин“ в Белфаст. Получава се наистина рокопус с женски госпъл хор, оркестър и звезди музиканти. Така преработва и Sebastian на „Кокни ребъл“ и на практика предизвиква световен интерес към тази забравена лондонска група.
През цялата си кариера Фариан е майстор на кавърите и ги прави в повечето случаи по-добри от оригинала.телеграф
рез юни миналата година Старият континент бе разтърсен! Смъртта на човека, който прекрои италианската политика, противоречивият бизнесмен, надарен с магьосническа дарба да отвлича вниманието с едната ръка и да въздейства с другата, доведе до порой от мастило по страниците на вестниците. На Силвио Берлускони му отне десетилетие, за да стане милионер. И цял живот той умножаваше своето богатство! След като Берлускони този свят, неговата империя бе разделена между децата му.
Подялбата на на недвижимата собственост, по която работят няколко големи компании в областта на недвижимите имот, се оказа голямо предизвикателство под тежестта на големия брой нули. И така докато Барбара Берлускони получава възможност да придобие вила “Мачерио” в Брианца, нейната сестра Марина получава своя дял от пая с вила “Кампари де Леса” на езерото Маджоре. Първата от тези къщи беше резиденция на бившата съпруга на магната Вероника Ларио, а втората принадлежеше на самия Силвио. Селският дворец Гернето също участва в тази своеобразна игра на тронове, в която са включени още няколко компании за недвижими имоти.
И накрая идва ред на вила “Чертоза” …
Ясен пример за трудните маневри по разпределяне на недвижимите имоти на бившия италиански президент между наследниците се вижда зад табелата “Продава” край имотът, който бе перлата в короната Берлускони. Това е вила “Чертоза” - имението в Сардиния, което сред местните е известно като “къщата на скандалите”. С трудната задача по придобиването на вила “Чертоза” се зае агенцията за недвижими имоти “Дилс” със седалище в Милано. .
Според технически доклад от януари 2021 г., подписан от доверения експерт на Берлускони - Франческо Маняно, вила “Чертоза”е оценена на 259 373 950 евро. Невъзможно е обаче големият имот да бъде разделен между неговите наследници и затова и се пристъпва към неговата продажба. Според “Financial Times” агенция “Дилс” вече е започнала прехвърлянето на имението, очаквайки да завърши сделката за около 500 милиона евро, въпреки че се надява да договори сума близка до 300 милиона.
Че цифрата не е тривиална е очевидно. Вила “Чертоза” разполага с 68 стаи, 1801 км.м гараж и 174 кв.м. паркоместа., а също и 4 бунгала, театър, кула пред театъра, фитнес зала, морска лечебница и ако това не е достатъчно - 297 км. м градина за подправки. /телеграф

Публикувана на
04 Февруари 2024 година