Новина от категория В общината
Архив на публикациите

Кметът Костадин Димитров взе да обикаля с велосипед

Пловдивският кмет Костадин Димитров беше забелязан да обикаля с велосипед спортната база на Гребния канал. Треньори разказаха, че спрял да си поприказва с тях и да пита от какво имат нужда. Разглеждал е и стадион “Пловдив”.
“Вчера беше прекрасен ден, затова откраднах един час, за да огледам състоянието на Гребната база. Има 90 пейки, които трябва да се подменят. Видях и как се работи по изграждането на плувния басейн. Усилено строят, в момента вдигат трибуните и тези дни предстои да съборят две съседни сгради, които пречат на съоръжението”, разказа Костадин Димитров.
Попитан за стадиона, където по това време е тренирал отборът на “Марица”, въздъхна: “Много е хубав, но нека да завършим започнатите стадиони “Ботев” и “Локомотив”, рече кметът.
Разменил е няколко приказки и със спортистите на тенис кортовете. “Зоната около Гребния канал е много важна и трябва добре да се поддържа”, обобщи Костадин Димитров.
Запознати припомнят, че когато Димитров беше кмет на “Тракия”, често и той, и негови служители се качвали на колелета, за да правят по- лесно проверки.
А през пролетта години наред открива и води велошествие, с което по традиция се дава старт на велосезона в Пловдив.
Като стана кмет на Пловдив, е докарал велосипеда си в сградата на Общината. Обяснява, че има място за колелета за служителите, които искат да са по- мобилни./марица

Публикувана на
06 Февруари 2024 година