Новина от категория България
Архив на публикациите

Само трима бяха на погребението на Иван Иванов

Поклонението пред голямата звезда на българското кино Иван Иванов в събота в любимата му църква в Панагюрище е посетено от общо трима души - децата и половинката му. Актьорът бил погребан в село Оборище, както приживе той пожелал.
Големият актьор Иван Иванов ни напусна на 31 януари на 72-годишна възраст. Кинолегендата издъхна в панагюрската частна болница, където два дни преди кончината си бил приет в кардиологичното отделение, защото се почувствал зле. Причината за кончината му е масивен инфаркт. Въпреки неистовите усилия на лекарите те не могли да го спасят. В последните му мигове голямата му любов и негова съпруга Петя Силянова е била плътно до него.
Именно тя е потърсила медицинска помощ за актьора, след като му прилошало в дома им в панагюрското село Оборище. В последните години двамата живееха в уединение в уютната си къща там.
Най-съкрушена от загубата му е неговата съпруга – известната актриса Петя Силянова. Двамата неотдавна отбелязаха 40 години от сватбата си. Актрисата бе плътно до кинолегендата и в двата му най-трудни житейски периода – сблъсъците с рака.
Цялото село Оборище скърби за актьора, когото всички живеещи там дълбоко уважавали, обае решили да не досаждат на семейството и да оставят хората да изпратят Иван в тесен кръг. Топли чувства местните хранят и към съпругата му Петя. Признават, че не знаят дали тя ще има сили да остане да живее в къщата им там, пълна с толкова сантиментални спомени.
За 4 десетилетия брачен стаж с Иван не се разделят нито веднъж. В семейния им живот липсват скандали, свади и изневери. Двамата се запознават като младежи, докато следват заедно във ВИТИЗ при проф. Димитрина Гюрова.лупа

Публикувана на
08 Февруари 2024 година