Новина от категория В общината
Архив на публикациите

Кметът ще е с 8 вицета

Община Пловдив е готова с новата й структура, с която ще функционира в този мандат. От нея става ясно, че кметът Костадин Димитров ще разполага с 8 вицета, с един повече от сегашния му екип.
Ресорът „Транспорт“ ще бъде отделен от Ангел Славов, който остава по обществен ред и сигурност. Още в самото начало бе ясно, че той ще отговаря за сигурността в Община Пловдив, а задълженията му по транспорта са само временно.
Зам.-кметът по финанси Женя Петкова ще поеме и социалната политика. През последните два мандата този ресор се държеше от Георги Титюков заедно със спорта и младежките дейности.
Николай Бухалов ще остане зам.-кмет по „Спорт и младежки дейности“.
Владимир Темелков ще е зам.-кмет по образование. Ще отговаря и за „Дигитализация, европейски политики, бизнес развитие и образование“.
Инж. Тошо Пашов е с ресор „Строителство, инвестиции и общинска собственост“, Пламен Панов за „Култура, археология и туризъм“, а Иван Стоянов за „Екология и здравеопазване“.
Новата структура влиза в сила от 1 април. Вероятно дотогава ще бъде назначен и зам.-кмет по транспорта, който е единствената липсваща част в екипа на Костадин Димитров.
Разместване има и при част от структурните звена, за които отговарят зам.-кметовете. Създава се отдел „Дигитализация“, както и отдел „Зелени системи“.
На практика числеността на администрацията се запазва, като има промяна само броя служители, които са на цялостна издръжка през делегираните от държавата дейности. Вместо 458 щатни бройки, те вече ще са 435 души.

Публикувана на
09 Февруари 2024 година