Новина от категория България
Архив на публикациите

Български министри отсвирени отвсякъде в САЩ, обявени за анонимници

Де факто наши министри са „персона нон грата” в САЩ. Шефът на НАСА се срещна с анонимници от България.

Григор ЛИЛОВ
На втория ден от посещението си Асен Василев сензационно обяви, че вече се среща с живи хора вместо с фантоми.Изфука се, че се е срещнал със забележителен човек и астронавт – главният администратор на NASA Бил Нелсън. Бил Нелсън пък обяви и то само и единствено в „Туитър”, че се срещнал с анонимни лица: някакви си българи, защото умишлено не е посочил никакви техни имена и никакви техни длъжности. А при срещи между длъжностни лица от различни държави ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се обявяват имената и длъжностите на гостите.
Налице е огромно унижение за „делегацията” и нейните членове – министри на страната ни. Налице е фактическото задраскване от американското управление на тези лица като представители на България.
Налице е уредена от американските лобисти среща на наши министри – обаче в качеството им на частни лица, понеже в другото - държавното им качество никой не желае да се среща с тях. А за капак и като частни лица с добре платен лобизъм американските министерства им отказват срещи. И ако България не беше членка на НАТО и не бяхме съюзници със САЩ, дори и срещата в НАСА нямаше да я има, колкото и лобистите да се изтрепят от работа.
Това означава, че българският министър на финансите и българският министър на енергетиката неофициално са обявени като „персони нон грата” за държавното управление в САЩ.
Напомням ви, че лобизмът се заплаща и ПП плаща тези 100 000 долара и чрез държавната субсидия – т.е. с парите на всички нас.

Публикувана на
09 Февруари 2024 година