Новина от категория В общината
Архив на публикациите

Размразяват проекта за зоопарка

В проекта на бюджет на Община Пловдив са заложени два приоритетни проекта – за рестарт на Зоологическата градина и за почистването на река Марица. Това обяви пред Радио Пловдив заместник-кметът Иван Стоянов.
Община Пловдив прави нов опит за рестарт на проекта за Зоологичската градина. Тази година в бюджета на Зооветеринарния комплекс са предвидени 100 хиляди лева, които ще бъдат използвани за възстановяване на седем хабитата. Това ще даде възможност на администрацията да кандидатства за техническа подкрепа и вече е пусната обществена поръчка, обясни Иван Стоянов:
„Има три фирми, които са се явили. В момента се разглеждат офертите. С тази техническа подкрепа и помощ можем да кажем колко хабитата са нужни на Зоологическата градина, само консервационни дейности или и дейности за размножаване могат да се извършват там. И тогава можем да кандидатстваме за приблизителна сума от 5 милиона лева за възсановяването и пускането в екслоатация на Зоологическата градина. Нашата цел е да можем до края на мандата да я въведем в експлоатация“, обясни пред Радио Пловдив заместник-кметът Иван Стоянов.
Заместник-кметът допълни, че в бюджета на Пловдив ще бъде отделена и сумата от 1 милион и 500 хиляди лева за почистването на река Марица. След като Комисията за защита на конкуренцията и ВАС се произнесоха, беше сформирана нова комисия, която да разгледа наново постъпилите три оферти. След приемането на финансовата рамка на града ще се избере изпълнител. Ако няма обжалване и процедурата свърши до края, почистването на реката ще започне с общински средства. бнр

Публикувана на
09 Февруари 2024 година