Новина от категория В общината
Архив на публикациите

Какво е свършила за седмица се отчете кметицата на "Северен"

Кметицата на район "Северен" Венцислава Любенова представи отчета си за извършените дейности от районната администрация през последната седмица:
✅️ Проверка на всички незаконни сметища в района, и стартиране на почистването на общинския терен на сметището зад УМБАЛ Пловдив съвместно с ОП "Чистота" и ОП "Градини и паркове".
✅️ Изпращане на предписания до собствениците на частните имоти находящи се там с 30-дневен срок за почистване от тяхна страна, съгласно Наредбата за опазване на околната среда на Община Пловдив.
✅️ Продължават засилените проверки за нерегламентирано изхвэрляне на отпадъци от търговските обекти в района.
✅️Извършват се проверки съвместно с Общинска полиция и Инспекторат съгласно Закона за ветеринарномедицинската дейност за разхождане на домашни кучета.
Собствениците имат срок до 30.03.2024 г. за пререгистриране да домашни любимци.
✅️Обработват се сигнали на граждани относно опасни дървесни видове и всичко останало, което касае околната среда и чистотата в района, като се организират срещи на посочените от тях проблемни точки.
✅ Среща с Енергийна агенция Пловдив и обсъждане на възможности за сътрудничество за безплатно енергийно обследване на сгради в режим на етажна собственост.
✅️ Обсъждане на предстоящи мероприятия и програми за участие съвместно с ДГ "Космонавт".
✅️ Анализ на инфраструктурните проекти за район "Северен" и обсъждане с зам.-кмета на Община Пловдив инж. Тошо Пашов.
✅️Участие в работни срещи с ОП "Организация и контрол на транспорта", Пловдивски общински инспекторат.

Публикувана на
09 Февруари 2024 година