Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Кой ще спре алчните мобилни оператори

Задава се необичайно високо поскъпване на цените на мобилните оператори. Единият обяви увеличение с 4,5 процента, а другият с чудовищните 9,5 процента. Третият оператор още не бил приключил с изчисленията. Приключил е със сигурност, но изчаква да дойде поредният обществен скандал след няколко дни и тогава ще каже. А дотогава ще е преминал шокът с т. нар. индексация.
Радослав ТОТЕВ

А правителствените комисии за защита на конкуренцията и на потребителите никой не ги приема насериозно. Май е крайно време да бъдат разрушени до основи и вместо за частни интереси те да заработят за обществените. В крайна сметка получават държавни заплати и са длъжни да защитават интересите на хората.
Правителството най-после реши да имитира някаква дейност и щяло да има среща между премиера и представители на мобилните оператори. Но всички знаем как завършват тези срещи, а и Денков не прилича на човек, който може да се пребори за интересите на хората. Както и всички премиери и правителства преди него. Държавата намалява таксите на мобилните оператори, а те вдигат таксите на клиентите си. Печелят така от две направления и това продължава с години. До такава степен, че операторите са се самозабравили, превърнали са се в монополисти и работят очевидно в явен режим на картел помежду си. Спомнете си преди години колко глупави наивници сме били, когато смятахме, че появата на нови оператори ще доведе до здравословна конкуренция, ще намалеят цените и ще сме щастливи всички. А те се оказаха ято хищни и ненаситни грабливи птици, които са готови да ни изкълват и последната стотинка от джобовете. И това, естествено, с подкрепата на прогнилата зловонна политическа каста, която ревниво пази интересите им.
Едва ли и този път нещо ще се промени, най-вероятно ще се поотстъпи с няколко десети от процента, но увеличение ще има, и то ще бъде значително. По-вероятно е наглите мобилни господари да съберат от девет реки вода и да се наложат, а премиерът за пореден път да стане за смях. Пък после нека да се чудят защо българинът презира държавата си. Не родината си, не отечеството си, а държавата.

Публикувана на
10 Февруари 2024 година