Новина от категория България
Архив на публикациите

Президентът сам пазарува

Държавният глава Румен Радев си носи сам торбите с покупките, когато му се налага да пазарува. Той не позволява на държавните гардове да му мъкнат пликовете с храна и ги пренася сам до бронираната лимузина „Мерцедес“, в която го возят.

Преди броени дни се отбил в късните следобедни часове до супермаркета на Фантастико в столичния квартал „Бояна“. Дискретна охрана от НСО го придружавала, завардвайки входа на магазина, а един от тях със слушалка в ухото, го следвал на много близко разстояние.
Държавният глава си напазарувал пресни плодове и зеленчуци, био яйца, сокове, кисело мляко и прясна риба. След като напълнил количката и я добутал до касата, той чинно се наредил на опашката. Забелязвайки го касиерките веднага го приканили на другата каса, която току-що отваряла и нямало хора, но той любезно отказал и благодарейки заявил, че ще си изчака реда, допълвайки, че всички си имат работа.
Радев платил с кредитна карта сумата за покупките си, която не надхвърляла 80 лева.
След това прибрал провизиите си в найлонова торбичка и се отправил към лимузината си. Едва, когато стигнал до колата, един от гардовете му поел покупките и ги оставил в багажника.
Оказва се, че Радев се отбивал поне два пъти седмично в гореспоменатия магазин. Винаги бил любезен и отказвал да се ползва с каквито и да било привилегии, разкриват от персонала. Понякога там пазарувала и Десислава Радева, която залагала на сьомга, сурови ядки и прясно изцедени сокове.
Както е известно, президентското семейство живее в държавната вила „Калина“ в „Бояна“, но както става ясно, храната, приготвяна там, се купува от първата двойка в държавата. Това едва ли е съществен проблем за президента, предвид че заплатата му е над 20 бона.разкритиябг

Публикувана на
11 Февруари 2024 година