Новина от категория Светът
Архив на публикациите

Какво видяла изпаднала за 37 секунди в клинична смърт

По време на втората си бременност през 2013 г. Стефани Арнолд от САЩ изпитвала страх и предчувствие, че ще умре при раждането – и донякъде била права.
В документалния филм на Netflix Surviving Death тя споделя със съпруга си Джонатан как е преживяла клинична смърт 37 секунди след раждането, защото е имала състояние, наречено плацента превия, съобщава Mirror.

Тази специфична позиция на плацентата може да причини тежко кървене.
„Беше ми много трудно, докато разбера, че плацентата ми е неправилна, да обясня как се чувствам. Тъкмо казвах на мъжа ми, че имам предчувствие, че нещо лошо ще се случи, но не знаех какво.
„Когато някой ме попиташе как се чувствам по време на бременността, всеки път исках да отговоря, че ще умра“, спомня си Стефани.
Ужасяващият факт е, че тя беше права - след като ражда сина си Джейкъб, сърцето ѝ спира да бие и тя е била мъртва за 37 секунди.
„Отидох за секцио, Джейкъб се роди напълно здрав и щастлив, но след секунда спрях да дишам. Чувствах се като в 3D филм и можех да се видя извън тялото си.
Сякаш бях над себе си, а в някои моменти дори извън себе си. Видях всичко, което се случи в стаята. Видях лекарите да ме съживяват.
Всичко някак си се движеше около мен, виждах всички скъпи хора - дори баба ми, която почина преди 10 години. „Братът на мама също се появи, заедно с дъщеря ми и майка ми", разказва оше тя.
Стефани си спомня и как е чула лекарите да казват в паника, че това не бива да се случва, че не бива да я губят. Преди да се съживи, тя усетила силен натиск в стомаха си.
След това тя била в изкуствена кома в продължение на шест дни, а единият ѝ бъбрек отказал.
После тя трябвало да се научи да ходи и да говори отново и цялата случка коренно променила живота ѝ.блиц

Публикувана на
11 Февруари 2024 година