Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Учен изчисли формулата как всяка жена ще ви каже „да“

Наближава Празникът на влюбените, а много мъже го избират като идеалната възможност да направят предложение за брак. Те обаче ще бъдат много улеснени, ако се запознаят предварително с математическите вероятности за получаване на отговор "Да", съобщава Мейл онлайн, цитиран от БТА.
Д-р Том Крофорд, математик от Оксфордския университет, вярва, че неговият метод може да увеличи шансовете за щастлив край. Ако следвате тази рецепта за успех, ще си осигурите възможно най-добрия шанс да получите "Да", казва той.
Неговата формула, базирана на проучване, проведено сред 2000 души, изчислява "оценка на предложението" (S) от 1 до 100, като 100 е възможно най-близо до "Да".
Д-р Крофорд препоръчва предложението да се направи по време на романтична вечеря у дома, като отчита няколко променливи величини.
Формулата му за успех се основава на четири ключови фактора - времето на хранене (М), времето на предложението (Т), степента на планиране (Р) и цената на годежния пръстен (С).
Петата бонусна променлива (В) се оценява между 50 и 25 точки въз основа на редица евентуални събития, които могат да се случат по време на романтична вечер у дома.
Магическата формула на д-р Крофорд изглежда така: S = B + 5(T+M)/2 + 5(C+P)
Въз основа на анализ на отговорите от анкетата д-р Крофорд препоръчва вечерята да започне в 20:06 ч., като предложението за брак задължително се прави след основното ястие, но преди десерта. Оптималната сума, която трябва да похарчите за годежен пръстен, е две и половина месечни заплати, а предложението трябва да се планира от 68 дни - казва той.
Хората, които се надяват „да има сделка“, могат да увеличат шансовете си за успех, като произнесат прочувствена реч (+8 бонус точки), създадат романтична обстановка с осветление и цветя (+7 бонус точки) и пуснат хубава музика (+5 бонус точки).
Въпреки това влюбените, които се надяват да съблазнят партньора си, трябва да избягват да проверяват телефона си (-20 бонус точки), да пускат телевизора за фон (-14 бонус точки), да прегорят храната (-10 бонус точки) и да имат деца в къщата (-6 бонус точки).
Освен това трябва да сте сигурни, че музиката е подходяща, да приготвите само най-добрата храна и да произнесете прочувствена реч, за да спечелите благоразположението на партньора си.лупа

Публикувана на
11 Февруари 2024 година