Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Мартин Нотариуса изнудвал Ветко и Маринела

Ветко и Маринела Арабаджиеви били жертви на Мартин Божанов – Нотариус , пише Crimesbg.com.
Ветко и Маринела са използвали услугите му за да освободи сина им Вълчо от следствения арест. След това те се обърнали към него за да подготви и върне екстравагантните олигарси от Испания у нас.

Припомняме, че на 1 септември 2018 г. хотел “Маринела” почерня от качулки, а Арабаджиеви бяха обвинени в крупни данъчни престъпления
Твърди се, че именно Нотариуса им подшушнал кога да избягат от България. Той обаче пропуснал да ги предупреди да вземат със себе си и Вълчо. Така младежът се озова зад решетките, изкупвайки грешките на родителите си.
След това Нотариуса не успял да им уреди бързо излизане от родния арест. Той ги убедил да се предадат с уверението, че ще лежат максимум 72 часа. Но вместо това престоят им на топло се проточи месеци наред, което разсипа здравето на Маринела. Тя все още се възстановява от ужаса. Още по-тежко изтърпя ареста си Ветко, който бил на крачка от лудостта, ако вярваме на съкилийниците му.
Вместо да се забърза с пускането им под домашен арест, Нотариуса ги изнудвал за още по-големи суми
Известните богаташи били принудени да му се отчитат в кеш всеки месец, въпреки че сметките им бяха запорирани.
Наглият Божанов също така настоявал Арабаджиеви да му водят нови тлъсти клиенти. Най-много го блазнел свата на олигарсите Миню Стайков, както и Веселин Денков, чиято половинка Ивайла бе в тясното обкръжение на Маринела по онова време. За негово нещастие Денков и Стайков излезли костеливи орехи. Те отказали станат жертви на рекета. Нещо повече – Ивайла Бакалова единствена се осмели да покаже лицето му пред обществото, представяйки сензационни и скандални записи как той изнудва мъжа й със стотици хиляди евро.
Най-големият крах на Нотариуса с Арабаджиеви бе фактът, че те излязоха на свобода не благодарение на него, а заради променената политическа конфигурация през 2021 г. Тогава ПП и ДБ дойдоха на власт.

Публикувана на
12 Февруари 2024 година