Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Легендата Мануела Малеева тормозена от бившия си

"Отне ми доста време, за да разбера, че съм била жертва на психически тормоз от партньора си", разказа най-великата българска тенисистка Мануела Малеева, която има бронзов медал от Олимпиадата в Сеул 1988 и 19 титли от WTA.
Става въпрос за мъж, с когото тя е живяла след развода ѝ с швейцарския ѝ съпруг Франсоа Франие, и който се е опитал да се самоубие след края на връзката им.
„Караше ме да се чувствам потисната. Този тормоз е много подмолен, много невидим за обкръжението. Трудно е да си го признаем и разберем, за да можем да вземем някакви решения и мерки", разкри още пред БНТ шампионката.
Според нея проблемите започнали на третата година от връзката, но има спомени как три седмици, след като тя започнала, имала някакви колебания.
Поговорила с партньора си съвсем откровено и той заявил, че тя нямала право да постъпва така, защото той бил много влюбен в нея.
„Абсолютно не можех да си представя в какво щях да се окажа въвлечена след това“, признава Мануела, която е майка на три деца.
Тя разказа, че връзката е започнала в момент, когато е била много ранима - точно след раздялата с тогавашния й съпруг, с когото сега са в много добри отношения.
"Този човек беше журналист и аз направи интервю с него. Накрая той ме разплака с въпрос как е майка ми, как е семейството. Някой ми обърна внимание", връща лентата назад най-голямата от трите сестри Малееви, която се състезаваше и за Швейцария.
Когато връзката им започва, въпросният мъж живее с друга жена. Всеки месец й обещава, че ще я напусне, че иска да живее само с нея, като това продължава две години.
„Той все беше сърдит за нещо, цупеше се непрекъснато, все нещо не беше наред и с децата, все нещо не бях направила както трябва, все нещо не знаех. А той беше много по-добрият във всеки аспект от живота, въпреки че аз съм била трета в света. Караше ме да се чувствам потисната и много зависима от него“, откровено разказва Мануела.
Партньорът й бил ужасно ревнив, допълва тя. Успява да я откъсне от всичките ѝ приятели, включително и жени. Рядко излизат, но и тогава все нещо не му било наред – например, на кино или театър тя била винаги виновна, че е избрала лоши места.
„Мигът, когато ми мина през главата мисълта, че мога да живея без него, беше доста паническо усещане. Възможно ли е? Как? Мога ли да го направя?“, сама си задава въпроси шампионката.
Но докато реши, че така няма да прекара живота си до края, минават още три години. И тогава се почувствала като малко глупаво момиче – как е позволила на някого да се държи така.
„Едно от най-трудните неща беше да си простя, че съм позволила някой да се държи така с мен“, казва Малеева.
Въпреки че не разкрива името на бившия си партньор, Мануела дава да се разбере, че той не е българин. Когато му казва „Край“ и се прибира в България, за да я умилостиви, той започва да ѝ пише на български.
„Един ден ми изпрати есемес: „Моля те, грижи се за моя син. Сбогувам се с теб от мястото, където съм бил най-щастлив“. Аз изтръпнах, обадих се веднага на семейството му“, разкрива тенисистката.
Намират го повече от 24 часа по-късно в хотелска стая, нагълтал много медикаменти и в безсъзнание.
Следва нещо още по-зловещо - опитът за самоубийство е в началото на декември, а покрай празниците Мануела и децата започват да получат колети с подаръци за Коледа.
Легендарната ни тенисистка разказва още, че окончателният край на връзката им бил сложен след шест години.блиц

Публикувана на
12 Февруари 2024 година