Новина от категория България
Архив на публикациите

Бившата жена на Пепи Еврото проговори за Мартин Нотариуса

Има ли връзка между частния „СС клуб“ на убития Мартин Божанов-Нотариуса и кръга „Осемте Джуджета“ на издирвания бивш следовател Петьо Петров-Еврото? Любопитен е фактът, че бившата съпруга на Еврото живее в мезонет, купен от Нотариуса.
Клубът на Нотариуса и ресторантът на Еврото станаха известни след разследвания на Антикорупционен фонд, като тайни терени на търговия с влияние върху магистрати при повдигането на обвинения и решаването на съдебни дела.
„СС клуб“ е собственост на убития преди три седмици Мартин Божанов-Нотариуса. Той е продал чрез своя фирма на Любена Павлова – ключова фигура в публикациите за рекет и търговия с влияние, ресторанта на Петьо Еврото „Осемте джуджета“.
Сделката е станала през 2022 г., когато Любена все още е съпруга на Петров и носи фамилията му. Данните от имотния регистър са цитирани и от сайта „Бърт“. Нотариалният акт за продажбата на мезонета обаче дава още интересни детайли.
Любена е вписана не само като купувач, а и като пълномощник на продавача, т.е. на фирмата на Божанов – „Клеманн“. Божанов ѝ е дал пълномощно да се разпорежда с фирмата, която пък до 2020 г. формално е собственик на тайнствения „СС клуб“. Продаденият мезонет на Любена се намира и близо до дома на Божанов, където беше намерен застрелян.
„Любена Петрова като пълномощник на управителя на дружеството собственик на имота го продава на себе си, като Любена Петрова е физическото лице. Това документира връзката между нея и Мартин Божанов с тази сделка и съответно може да се каже, че е индикация и за връзката между групите на Еврото и Нотариуса, доколкото Любена Петрова и сама е заявявала, че малко или много е участвала в дейностите на Петьо Петров“, твърди пред Би Ти Ви адвокатът от Антикорупционен фонд Андрей Янкулов.
„Единствената ми връзка е, че съм купила от него апартамент, както и че се оказа, че сме живели на около 500 метра едни от друг – нямах идея, че е живял близо до мен. Не съм му проверявала фирмата или какво друго притежава. Аз съм се интересувала от един апартамент, който съм закупила – взех го на прилични пари. Мой си е, в него живея“, твърди Любена.
Любена Петрова купува 313 квадрата мезонет и гаражи на цена от 250 000 евро. Колкото до отношенията ѝ с Божанов, тя казва: „Не желая да споделям ако трябва да съм честна. Познавах го, не е било по линия на съдебната система и такива глупости“. Отрича да има връзка между Нотариуса и Еврото.
„Да, за да мога да си изповядам сделката сама, в смисъл да не идва и той при нотариуса“, така Любена обяснява наличието на нотариален акт, в който пише, че тя е пълномощник на фирма „Клеманн“.
Отрича да знае за частния клуб на Божанов, който сега се проверява за търговия с влияние. Написаното в нотариалния акт обаче повдига съмнения, казва Андрей Янкулов. „Показва едни по-особени отношения на доверие между двамата, след като точно по този начин е изповядана сделката с такъв тип пълномощно“, обяснява той.лупа

Публикувана на
18 Февруари 2024 година