Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Ивелин Попов е футболист №1 на Пловдив

Звездата на „Ботев” (Пловдив) Ивелин Попов бе избран от спортните журналисти за „Футболист на годината“ на Пловдив за 2023 година. Това стана в традиционната анкета на информационна агенция „Темпо Нюз“ и електронното онлайн издание TempoNews.net.


За разлика от миналата година, този път победителят спечели убедително приза, с голяма преднина в класацията. В битката за първото място Попов събра 133 точки, с цели с 82 точки повече от вратаря на „Локомотив“ (Пловдив) Динко Хоркаш, който остана втори с 51 точки.
Третото място с 35 точки заслужи доскорошната звезда на „Локомотив“ (Пловдив) Джовани Бриани, като бразилската перла изпревари с със 7 точки екснападателя на "Ботев" (Пловдив) Антоан Бароан, събрал 28 точки.
На петото място с 16 точки се нареди капитанът на „Локомотив“ (Пловдив) и трикратен победител в анкетата - Димитър Илиев.
Шести с 14 точки остана направилият силен сезон вратар на "Ботев" Хидайет Ханкич, а след него с по 11 точки се наредиха съотборниците му Атанас Чернев и Самуел Акере.
Девети с 6 точки е бившият таран на „Локомотив“ (Пловдив) Георги Минчев.
Място в анкетата намериха голмайсторите на “Марица” и "Спартак" Веселин Марчев и Георги Лазаров, Християн Петров от ЦСКА-София, Евандро, Петър Андреев, Серкан Юсеин, Кристиян Колев и Ангел Лясков.

Публикувана на
19 Февруари 2024 година