Новина от категория България
Архив на публикациите

Щом разбра, че ще умира, реши до края да е купон

Бивш директор на най-голямата ни спортна зала - „Арена Армеец”, президент на футболен клуб, бизнесмен, но най-вече актьор и бохем – това беше Николай Ишков. Кумецът на Стефан Данаилов почина от тумор в мозъка на 29 януари. Многото му приятели ще го споменават с добро и ще палят от любимите му пури в негова памет.
Журналист от „Уикенд” се свърза тези дни с вдовицата на без време отишлия си артист – Нора Ишкова.
- Нора, съболезнования. От какво почина?
- Преди 10 месеца Ники беше диагностициран с най-агресивния и смъртоносен тумор в мозъка. В средата на март миналата година симптомите му бяха подобни на инсулт. Беше мълчалив, каза, че нещо му е изтръпнало вдясно. Веднага отидохме в „Пирогов”. В болницата го изследваха. След ядрено-магнитен резонанс се оказа, че има голям тумор в центъра на мозъка. Направихме консулт с трима изтъкнати български неврохирурзи и с 3 клиники в чужбина. В крайна сметка всички бяха категорични, че не може да се оперира туморът, тъй като засяга важни жизнени центрове. В болница „Иван Рилски” на 3 април направиха стереотактична биопсия, при която много деликатно с инструмент, подобен на игла, се взе материал. 7 дни преди Великден излязоха всички хистологични и генетични изследвания, които потвърдиха, че туморът е агресивен и за него няма лечение.
- Когато съпругът ви разбра, че дните са му преброени, как реагира?
- Каза: „Всички рано или късно ще умрем и щом лекарите ми дават от шест месеца до една година живот, нека всеки ден оттук нататък да бъде празник. Щом ще се мре, искам да си изпием виното и да си изпушим пурите”. Имаме колекция от бутилирано вино, която събираме от 30 години.свободно слово

Публикувана на
19 Февруари 2024 година