Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Съдят абитуриент, харчил от чужда кредитна карта

Абитуриентът Никола Атанасов се изправи пред съда, вместо да е на училище и да се подготвя за предстоящите матури. Харчил пари от чужда кредитна карта.
Собственик на картата е Десислава Максимова-Колева, която не присъства в съдебната зала. Тя е загубила портмонето си на 25 октомври 2022 г. в пловдивски парк, блокирала картата чак след като разбрала за липсата на документите.

Дядото на Никола намерил портмонето и го дал на внука си, който по това време бил още непълнолетен. Вместо да го предаде на полицията, той направил няколко покупки с кредитната карта. Успял да похарчи 264,69 лева. По-късно бил установен и задържан, а след това освободен с мярка за неотклонение "подписка".
Пред Окръжния съд Никола и адвокатката му Нина Матева се споразумяха с прокуратурата за условно наказание, след като стана ясно, че са възстановили парите на жената. Никола можеше да мине и с най-лека присъда – пробация, но сам избра тежестта на условното осъждане. Така, още преди да е завършил училище, дванадесетокласникът получи 6 месеца условно с три години изпитателен срок. Той ще трябва да заплати и глоба в размер на 100 лева, както и разноските по делото.трафикнюз

Публикувана на
20 Февруари 2024 година